PRAYER  WARRIORS


Matteus  18:19            Nr  1  -  2001


Var hälsade alla warriors i Herrens armé! <2 Tim 2:3-4, Dom 6:12> (På grund av en mycket hård period med massor av tentor och projekt har jag tyvärr inte haft en chans att skriva nyhetsbrevet förrän nu, men den som väntar på något gott… :-)

Nyhetsbrevet innehåller denna gång många glädjande saker, bland annat en segerrapport från årets Bobfest som blev en riktig fullträff där många fick möta Gud. Min bön är att Gud ska tala till dig, uppmuntra dig och välsigna dig genom detta nyhetsbrev.

In His Service
JohannesMETAL  TRAKTATEN  ÄR  KLAR!!!
Efter mycket bön och arbete är den äntligen klar! Tanken är att man ska ge den till nyfrälsta hårdrockare som fattat beslut att följa Jesus. Genom traktaten ska de sedan få den grund de behöver för att bli bevarade i tron, även om de inte direkt hittar någon bra församling att vara med i. För att hårdrockarna ytterligare ska känna igen sig i traktaten har Karl Walfridsson gjort mycket coola illustrationer med en hårdrockare i olika situationer. Totalt har traktaten 34 sidor med grunderna i kristna tron. Vill du beställa något ex av metaltraktaten och ge till någon behövande nyfrälst hårdrockare i din närhet är det bara du hör av dig. De kostar 10 Kr styck + porto. Maila mig på johannes@prayerwarriors.org eller ring 070 - 258 37 76


BE  FÖR  TRAKTATEN
Jag är övertygad om att traktaten kommer betyda mycket för många. Be att många hårdrockare ska bli bevarade i tron och växa andligen genom den. Be att den ska bli till stor nytta för Herrens rike.


PASTOR  BOB  MÅR  MYCKET  BÄTTRE!
I förra nyhetsbrevet bad vi speciellt för Pastor Bob. Han mår mycket bättre nu och han är nästan helt frisk. Bob berättade på Bobfest att han inte har känt sig i så bra form på över 10 år!! Amen. Det märktes också på Bobfest att han var i toppform, har aldrig sett honom så alert och full av energi som nu.


BOBFEST  2001  -  A  Metal  Odyssey
Årets Bobfest blev en riktig succé!

Som vanligt var det dock en hel del kamp och motstånd. Det var till och med några kristna som startade igång en bönekedja mot Bobfest! De skickade ut ett e-mail där de uppmande folk att be mot Bobfest till hundratals församlingar i hela Norden. En annan tråkig sak som hände var att två av huvudbanden var tvungna att backa ur festivalen på grund av mystiska infektioner. Fredrik från Veni Domine fick en skum infektion i halsen som gjorde att Veni Domine inte kunde komma och gitarristen Tor-Magne från Extol fick helt plötsligt en mystisk infektion i armen ca 10 dagar innan Bobfest, vilket gjorde att även Extol var tvungen att ställa in sin spelning. :-(

Så helt klart var djävulen nervös inför allt som Gud skulle göra på Bobfest och försökte därför på allt sätt förstöra för oss. Men Satan är besegrad och det är Jesus som har makten! Och därför kunde inte vår fiende stoppa oss för Gud som bor i oss är större än den som är i världen. <1 Joh 4:4, 5:4> Så vi lyckades på kort tid hitta några bra ersättningsband i Wisdom Call och Dime'n'Dough. På torsdagskvällen, samlades de flesta av oss arrangörer samt Pastor Bob och Disciple samt Arlene, deras manager hemma hos Daniel och hade en underbar kväll med lovsång och bön inför festivalen. Vi lade hela festivalen i Herrens händer.

Vi har också försökt prioritera bön och börjat varje dag under festivalen tillsammans i bön. Och vi har verkligen märkt att Gud varit med och hjälpt oss på ett underbart sätt. Så gott som allt har flytit på enormt bra i år. En annan fördel med årets festival är att vi utökat arrangörsteamet till det dubbla, vilket gjort att vi kunnat vara mycket mer effektiva och sluppit slita ut oss.

Fredagen kom och folk började droppa in. Glädjande nog kom det minst 50 fler till konferensen än förra året. Dessutom var det internationella inslaget större än vanligt och vi hade besökare från Polen, Holland, England, USA, Sydafrika, Finland, Norge med flera länder. Skoj att så många vill åka så långt för att vara med!

I år har vi också fått bra PR från media! Lokalradion i Linköping har intervjuat Olov & Daniel samt Disciple och har också kört låtar med Extol, Hallowed, Disciple med flera Bobfestband. Dessutom har de även givit bort Hallowed-skivor till behövande lyssnare. Dessutom har Östgötakorrespondenten, lokaltidningen i Linköping skrivit flera stora artiklar om Bobfest med intervjuer med Daniel & Olov samt Pastor Bob. De hade också en reporter på plats som gjorde reportage under helgen.

Och det bästa av allt är att TV varit där! Yes! SVT's ungdomsprogram Vera var där och intervjuade Christian och Marie från arrangörsteamet samt Bobfestbesökare och Pastor Bob. Det coola med Veras reportage är också att de gjorde det för att de ville bryta fördomar som har folk har om kristna och visa att kristna inte är några mesar utan också kan rocka hårt! AMEN. Helt enormt att de hade den inställningen. Det här är verkligen något att tacka Gud för.

Fredagen började med gemensamt möte i Ryttargårdskyrkan med predikan av Pastor Bob. Som vanligt hade han mycket bra att säga. Sedan begav sig alla till skylten för att njuta av första konserten. Första bandet ut var Pantokrator. Har aldrig sett dem live förut, men de var väldigt bra. Tung tight melodiös death metal. Grymt bra! Bästa bandet på hela festivalen. Punkbandet Tekla Knös spelade därnäst, såg inte deras spelning men de brukar alltid vara bra. Disciple avslutade kvällen med en riktig dunderkonsert. Musiken är inte riktigt min smak men de är ett bra liveband och mycket Jesuscentrerade. Disciple spelade också Stryper-covern More Than A Man som var en riktig höjdare. Helt klart en annan av höjdpunkterna under helgen.

Men det bästa av allt hände på slutet av konserten när Kevin Young höll en minipredikan. När han sedan inbjöd till frälsning var det flera som tog avgörande beslut att följa Jesus, somliga för första gången medan andra på nytt vände tillbaka till Gud. Amen, det är det här som jag lever för; att se fler komma till tro och komma tillbaka till Jesus.

Efter konserten blev det dock problem att komma in i Skytteholmsskolan där många övernattade. Passerkortet som funkat jättebra hela dagen funkade helt plötsligt inte alls! Men Securitas kom dit och öppnade så alla kunde komma in i värmen och få några timmars välbehövlig sömn.

Lördagen började som vanligt med bön. Efter ett kort inledningsmöte var det dags för en nyhet för året nämligen seminarier. Det var tre seminarier med Kevin Young från Disciple, Peter Espevoll från Extol samt Christian Liljegren från Narnia. Kevin pratade om ministryband, Peter om att predika evangeliet och Christian om musikbranschen. Det var mycket givande och intressanta seminarier. (De går bra att beställa i efterhand)

Efter lunch var dags för huvudmötet med Pastor Bob. Bobs undervisning var återigen mycket inspirerande och intressant. Mötet avslutades med gemensam nattvard.

På lördagskonserten var det 6 band som spelade. Först ut var Jacks of All Trades, deras musik är inte min grej så jag hörde inte mycket av dem. Deras finska landsmän Hallowed lät dock klart bättre i mina öron. En hel del talang men lite ojämna än så länge. Vissa låtar var dock riktigt bra. Dime'n'Dough musik är inte heller min smak så de skippade jag också. Sedan var det dags för överaskningsbandet Pergamon! De lät riktigt bra, melodiös death med blacksång av bästa märke, med ett klart kristet budskap. Helt klart en av höjdpunkterna.

Norska Vaakevandring tog sedan vid, deras verson av Fader Vår är en riktig höjdare. Black Metal Praise. Bra spelning med bitvis lite väl långsamt. Sista bandet ut var Wisdom Call, som är Narniasångaren Christian Liljegrens soloband. Bobfest var också releasegig för Wisdom Calls debutskiva. Spelningen innehöll en hel del sköna gitarrsolon och överhuvudtaget äkta 80tals Metal. Sån't kan man aldrig få för mycket av! :-) En bra spelning och en bra avslutning på konsertkvällen.

Totalt var det ca 300 på vardera fredags och lördagskonserten samt 200 på hela konferensen. Efter lördagskonserten märkte vi dock att det var någon som sabbat handfatet på en av toaletterna så det blivit översvämning. :-( Men det löste sig bra det med, då Daniel några dagar senare lyckades leta rätt på en duktig kristen hantverkare som fixade det på 5 minuter.

Men festivalen var inte riktigt slut än. Efter några timmars nattmangel för att få allt i ordning i konsertlokalen och 2 timmars sömn var det dags att kliva upp igen för avslutningmötet i Ryttargårdskyrkan. Som ett inslag i församlingens ordinarie möte fick Pastor Bob samt Olov och Marie från arrangörsteamet berätta om Bobfesthelgen. Folket från Ryttargårdskyrkan var överhuvudtaget mycket hjälpsamma och det kändes skönt att ha deras stöd i ryggen.

Det roliga med årets festival är att allt flöt på så enormt bra (med några få undantag) och det var inte alls det strul som det varit tidigare år. Stort tack för alla böner som ni bett för festivalen, vi har verkligen känt ert bönestöd i ryggen och det har betytt enormt mycket. Stort tack för alla som kom till festivalen, speciellt de som kom långtifrån och stort tack till mina underbara vänner i arrangörsteamet men mest av allt vill jag tacka JESUS som gjort detta möjligt. Honom tillhör äran i evigheters evighet. Amen.

In His Service
Johannes
Bobfest 2001

Pastor Bobs suveräna undervisning samt alla seminarier går också att beställa. De finns samlade på fem band som kostar 50 kr styck. Hör av dig om du är intresserad. Läs mer om Bobfest på http://come.to/bobfest


BÖNESAMLINGEN  PÅ  NYHEM
För femte året på raken är det dags för den årliga bönesamlingen på Nyhem. Som vanligt går den av stapeln söndag 10 juni på Nyhem, helgen innan Nyhemsveckan. Var gärna med, det kommer bli både starkt och givande. Läs mer om Nyhemsveckan på www.crossnet.se/nyhem


  AKTUELLA   BÖNEÄMNEN

 • Be för Narnias nya skiva Desert Land samt Wisdom Calls debutskiva. Be att de ska nå ut till många och att Gud ska använda dessa skivor på ett mäktigt sätt för att hjälpa många till tro på Jesus. Be också att skivorna ska bli till stor välsignelse och hjälp för alla som redan är frälsta.

 • Fredrik, sångaren i Veni Domine har fått något mystisk infektion i sina stämband som gör att han inte kan sjunga. :-( Be att Gud ska gripa in i hans situation och hela honom fullständigt så att han på nytt kan sjunga till Herrens ära. <2 Mos 15:26, Jes 53:4-5, 1 Pet 2:24> Be också att inspelningen av Veni Domines nya skiva ska gå bra och att den ska bli allt det Gud har tänkt. Be att många via denna cd ska finna Jesus. Be även att många som redan är frälsta ska bli uppbyggda i tron och dras närmare Jesus som en frukt av denna skiva.

 • Be för Endtime Productions och CL Music and Publishing. Be att skivorna som de släpper ska nå många ofrälsta och att många som en frukt av detta finner Jesus. Be också för Samuel Durling och Christian Liljegren, som leder dessa skivbolag, att dem ska vara öppna för Guds ledning så att dem kan leda skivbolagen vidare dit Gud vill.

 • Satellite Metal är ett kristet Metalprogram på Radio i Jönköpingstrakten. Be att de ska nå ut till många och att många ska bli frälsta som en frukt av dessa program. Be också att producenterna ska fyllas med vishet att gå vidare med programmen så de blir allt det som Gud har tänkt.

 • Fortsätt också be för den kristna Metal - listan Metal Countdown, att den ska bli det som Gud har tänkt och att vi ska få se allt större frukt genom vårt radioarbete. Be att allt fler hårdrockare ska börja lyssna på våra program och också ta till sig budskapet. Fortsätt också be att Jonas, som varit en av producenterna, ska komma tillbaka till tron. Be också att det kristna metal - programmet Metal Radio ska bli det Gud har tänkt. Be att allt fler av våra lyssnare ska vända om till Jesus.

 • Be för Metal For Jesus - sidan och alla andra kristna metal - sidor. Be att många ska bli frälsta som en frukt av vad Gud gör både direkt och indirekt genom dessa sidor.

 • Bed för alla kristna som spelar i ofrälsta band. Bed att Guds ska beskydda dem och att de ska få vara ett "salt i föruttnelsen". <Matt 5:13-16> Bed att Gud på detta sätt ska få omvända många band till tjänst för Honom.

 • Be för den kristna metaltidningen Noizegate. Be att den ska bli till stor välsignelse och att många ska finna Jesus genom denna tidning.

 • Be för Narnia, Crimson Moonlight, Sanctifica med flera grupper som står i frontlinjen. Be att Gud ska beskydda dem, använda dem, behålla dem ödmjuka och hjälpa dem att stå emot de frestelser de möter. Ta tid och be för dem, de behöver verkligen vårt eldunderstöd!

 • Be att den svenska kristna metal-distributören Metal Community ska bli det Gud har tänkt och få bli till stor välsignelse för Herrens rike.GÅ  GÄRNA  ÖVER  TILL  E-MAIL
En praktisk sak som sparar mig både tid och pengar är om fler går över till e-mail så att jag kan skicka ut nyhetsbrevet via e-mail istället. (På grund av trubbel med filformat fungerar det tyvärr endast för PC.) Vill du få nyhetsbreven via e-mail är det bara att du hör av dig och meddelar mig vilken adress du har så skickar jag via e-mail framöver.

Prayer Warriors t - shirts finns att köpa för 100 Kr (plus porto) i storlekarna XL, L och M. T-shirten är svart och har Prayer Warriors - logon (romerska soldaten) på framsidan och på baksidan står det "Releasing the mighty power of God!" i röd stil med typsnittet Algerian. Alla pengar som kommer in går oavkortat till Prayer Warriors. Därför är du alltså med och stödjer Prayer Warriors arbete genom att köpa denna t - shirt


HÖR  GÄRNA  AV  DIG  MED  BÖNEÄMNEN,  VITTNESBÖRD  ETC!
Du är alltid välkommen att höra av dig om du har något böneämne, vittnesbörd eller något annat som du vill ta med i kommande nyhetsbrev. Adress, tel och fax och e-mail står längst ned på sidan.

Om du vill stödja Prayer Warriors ekonomiskt kan du använda postgiro 614 21 05 - 3. Skriv "till Prayer Warriors" på blanketten och adressera till mig (Johannes Jonsson).

Nästa nyhetsbrev kommer i Sommar Till dess - Keep your focus on JESUS 'n' keep on Rocking 4 the ROCK!


PRAYER  WARRIORS
Johannes Jonsson
Nederstavägen 1
137 55 Tungelsta

| Huvudsida | Grundbrev | Äldre brev | Medlemskap | Gästbok | T - shirt |