PRAYER  WARRIORS


Matteus  18:19            Nr  1  -  2002


Var hälsade alla warriors i Herrens armé! <2 Tim 2:3-4, Dom 6:12>

Tillbaka igen efter en underbar Bobfest som blev en riktig höjdare på alla sätt och vis, där många fick möta Gud och dessutom uppleva underbara konserter, uppbygglig undervisning och underbar gemenskap.

Undervisningen handlar denna gång om vikten av att vara radikal och våga stå för det vi tror på. Jag ber att Gud ska tala till dig in i din situation och använda undervisningen för att uppmuntra och hjälpa dig att bli mer radikal för Kristus.

In His Service
JohannesJESUS   VAR   RADIKAL!
Många ofrälsta tänker sig Jesus som en snäll och mesig person när han gick på jorden i fysisk gestalt. Men det stämmer inte alls, visst var han god och visade Guds kärlek till de han mötte. Men Jesus var ingen mes! Han var radikal och vågade stå upp för sanningen. Han vågade ryta till och säga ifrån när saker var fel och kompromissade aldrig med sina ideal. <Luk 20:45-47, 17:1-2, 11:37-52, Matt 21:12-13>


TID   ATT   VARA   RADIKAL!
Länge nog har vi kristna allmänt blivit betraktade som mesar och töntar som inte vågar stå för vår tro. Nu är det dags att ändra på det! Det är tid att vara radikal och stå för det vi tror på, oavsett vad folk än må tycka och tänka. På samma sätt som Jesus var radikal är också vi kallade att vara radikala - att frimodigt stå för det vi tror på. <Rom 1:16, Heb 10:35, Luk 12:8-9> Det är inte alltid populärt att säga att Jesus är enda vägen till Gud men vad okristna och profana media tycker spelar ingen roll, ingenting kan ändra på faktumet att Jesus är enda vägen till Gud. <Joh 14:6>


TID   ATT   SLUTA   HYCKLA!
För att bli mer frimodig är det också viktigt att vi inte kompromissar utan går hela vägen med Gud. Många ofrälsta stirrar sig blinda på kristna som hycklar, dvs säger en sak men gör tvärtom. Hyckleriet hindrar många från att ta oss kristna och vårt budskap på allvar. Det är så viktigt att vi verkligen försöker leva som vi lär och vara goda ambassadörer för Guds rike. <2 Kor 5:20> Du kanske är den ende kristne som dina ofrälsta vänner kommer ha en nära kontakt med. Därför gäller det att vi inte är hycklare utan istället ljus i vår omgivning så att folk omkring oss ser Jesus i oss.


TID   ATT   STÅ   UPP   FÖR   SANNINGEN!
I Bibeln står det mycket som skär sig totalt mot det som är populärt och inne bland okristna i allmänhet. Men det spelar ingen roll vad folk tycker, vi är ändå kallade att stå upp för sanningen, vad det än må kosta. För det är endast Sanningen som kan göra människor fria! <Joh 14:6, 8:32, 8:36> Många är inte medvetna om det, men faktum är att vi lever i ändens tid och vi kan räkna med att det kommer att kosta på att stå för Jesus i denna tid. Pressen på oss kristna kommer nog bli hårdare och hårdare. Vi ser redan nu hur regeringen försöker tysta ned de kristna skolorna och mer och mer försöker få bort det som är kristet i samhället…

Men vi är inte ensamma i vår kamp för sanningen! Gud bor ju i oss genom sin Helige Ande. Han är med oss och fyller oss med all kraft vi behöver för att kunna vara radikala och stå upp för Jesus. <1 Kor 6:19, Apg 1:8, Heb 13:5> Därför kan vi stå emot trycket från omvärlden och vara ljus i vår omgivning.


TID   ATT   PRIORITERA   GUD!
När pressen mot oss kristna hårdnar är det desto viktigare att vi prioriterar det som har evighetsvärde och tar oss tid med Gud, både i bön och bibelläsning. Det ger oss styrka att stå upp för Jesus och också visshet om vad vi tror på. För att vi ska kunna utvecklas andligen är bön och bibelläsning verkligen grunden, försummar vi detta förlorar vi den styrka vi så väl behöver för att kunna leva ett liv till Herrens ära. Viktigast av allt är att vi prioriterar den personliga gemenskapen med Gud. En förutsättning för frimodighet är också att vi försöker leva rent och inte i synd. Ju mer helgade liv vi lever desto mer kommer Gud att fylla oss med sin kraft.

Det är hög tid att ta tid med Gud och börja prioritera det som har evighetsvärde. Alltför många slösar bort tiden och försummar Gud i sina liv. Om vi tycker att något är viktigt tar vi oss tid med det. Jesus kommer snart och det gäller att vi försöker leva våra liv till Herrens ära så att Jesus inte behöver vända sig bort i skam för oss när han kommer åter…BOBFEST   2002   -  Be   Thou   My   Vision!
Årets Bobfest blev en riktig höjdare! Som vanligt fick vi dock möta motstånd. Det blev nämligen stora problem med Pastor Bobs resa till Sverige. Samma dag som han skulle åka hit tog myndigheterna i USA över säkerheten från de privata vaktbolag som skött den tidigare. Detta ledde till att säkerhetskontrollerna tog mycket längre tid och många plan blev inställda. Detta gjorde att Bob inte kom med något plan den dagen. Han kontaktade en reseagent i USA som kollade alla flighter för att försöka hitta en plats på ett plan till Europa men det fanns ingen plats ledig! Det såg helt omöjligt ut och det verkade som om Bob inte skulle kunna komma till Bobfest alls…

När det såg som mörkast ut ringde jag en kompis och vi bad över situationen. När vi bad fick han ett profetiskt ord som sade att om vi går i tro kommer allt att lösa sig på ett övernaturligt sätt. Uppmuntrade av det budskapet fortsatte vi och många andra att be. Och Gud hör bön, för som svar på våra böner öppnade Gud en möjlighet, så Daniel Dahlberg i Bobfest-teamet lyckades hitta en plats på ett flight till Europa för Bob! Detta trots att det inte fanns någon flygstol ledig när Bobs reseagent i USA kollade samma flight! Gud fixade alltså på något sätt så att det blev en plats ledig! Så Pastor Bob kom hit, en dag försenad men hann ändå i tid till första mötet på fredagen. Amen. Sedan han väl kommit hit har Bobfest i princip gått på räls och "allt" har flytit på enormt bra.

Det utländska inslaget på Bobfest var mycket stort i år och det var nästan lika många utlänningar som svenskar på festivalen. Det kom folk från Polen, Schweiz, England, Tyskland, USA, Italien, Norge, Finland med flera länder. Totalt sett var det över hundra fler konferensdeltagare mot tidigare år. Det var också fullt på konserterna på Skylten. På lördagskonserten var det helt slutsålt och tyvärr kom några inte in. Totalt var det minst 400 personer på konserterna och över 300 på konferensen.

Bobfest hölls i Pingstkyrkan och det roliga var att de verkligen stod bakom Bobfest till 100%. De hade till och med fastat och bett i två dagar för Bobfest! WOW! Gud gjorde också mycket under festivalen. Hur mycket får vi nog inte veta förrän i himlen. Men bland annat var det minst en som levt halvhjärtat för Jesus som tog beslut under Bobfest att följa Gud till 100%. Det är sådana vittnesbörd som berör en och visar att Gud använder Bobfest för att utbreda sitt rike. Jag tror att alla som var där fick något från Gud och blev berörda av Honom på något sätt.

Seminarierna med Morten Holmquist, Karl Walfridsson och Pastor Bob var mycket givande. Bobs undervisning under mötena var som vanligt kanonbra. Konserterna var nog de bästa hittills. Många bra band och mycket röj. En riktig höjdarhelg var det och den klart bästa festivalen hittills. Men om inte ni och många andra bett skulle denna festival aldrig fungerat. Grunden för Bobfest är bön och jag vill verkligen passa på och tacka så mycket för alla böner som ni bett för Bobfest. De har betytt mer än ni anar… http://www.bobfest.org  AKTUELLA   BÖNEÄMNEN

 • Be för Sons of Thunder De har spelat in en video till låten Exalt Him som sänds på TV i Rumänien! Be att Gud ska verka genom den och använda den som ett medel för att i slutändan hjälpa många till tro på Jesus. Sons of Thunder jobbar också hårt med sin nya skiva. Be att den blir allt det Gud har tänkt och att den får hjälpa många till tro, nå ut till många och överhuvudtaget bli till stor välsignelse för Herrens rike.

 • Be för Metaltraktaten. Be att många hårdrockare ska bli bevarade i tron och växa andligen genom den. Be att den ska bli till stor nytta för Herrens rike. (Hör av dig om du vill beställa något ex av den och ge till någon nyfrälst metalhead i din närhet.)

 • Be att den svenska samlingsskivan och videon Power From The Sky ska få bryta ny mark för Herrens rike och bli ett redskap till att i slutändan hjälpa många in i Herrens rike.

 • Be för Narnias skiva Desert Land samt Wisdom Calls debutskiva. Be att Gud ska göra dem till stor välsignelse.

 • Som jag nämnde i förra nyhetsbrevet har Gud öppnat upp en dörr så att skivorna på CL Music&Publishing nu släpps ända borta i Taiwan och China! Be att Gud ska använda dessa skivor på ett mäktigt sätt för att hjälpa många till tro på Jesus. Be också att skivorna ska bli till stor välsignelse och hjälp för alla som redan är frälsta. http://welcome.to/clpublishing


 • BÖNESVAR!
  Fredrik, sångaren i Veni Domine som vi bett mycket för är nu nästan helt återställd i sina stämband och kan nu på nytt sjunga till Herren ära. Amen! Fortsätt också att be att inspelning och mixning av Veni Domines nya skiva ska gå bra och att den ska bli allt det Gud har tänkt. Be att många via denna cd ska finna Jesus. Be även att många som redan är frälsta ska bli uppbyggda i tron och dras närmare Jesus som en frukt av denna skiva.

 • Acer är ett nytt melodiskt metalband. Be att Gud ska använda dem på ett starkt sätt för att utbreda sitt rike. Be också att deras demo ska få beröra mångas hjärtan och hjälpa många till tro och vidare på Herrens vägar. http://www.acer.just.nu

 • Be för Sanctificas och Oblivions nya plattor. Be att de ska bli till stor välsignelse för Herrens rike.

 • Be för Pantokrator och Pergamon Be att Gud ska använda dessa band och deras nya skivor för att hjälpa många in i Herrens rike. Pergamon är också i stort behov av nya bandmedlemmar. Be att Gud ska leda de rätta personerna i deras väg som både brinner för Jesus, är skickliga musikaliskt samt passar in perfekt i bandet.

 • Be för Endtime Productions och CL Music and Publishing. Be att skivorna som de släpper ska nå många ofrälsta och att många som en frukt av detta finner Jesus. Be också för Samuel Durling och Christian Liljegren, som leder dessa skivbolag, att dem ska vara öppna för Guds ledning så att dem kan leda skivbolagen vidare dit Gud vill.

 • Satellite Metal är ett kristet Metalprogram på Radio i Jönköpingstrakten. Be att de ska nå ut till många och att många ska bli frälsta som en frukt av dessa program. Be också att producenterna ska fyllas med vishet att gå vidare med programmen så de blir allt det som Gud har tänkt.

 • Fortsätt också be för den kristna Metal - listan Metal Countdown, att den ska bli det som Gud har tänkt och att vi ska få se allt större frukt genom vårt radioarbete. Be att allt fler hårdrockare ska börja lyssna på våra program och också ta till sig budskapet. Fortsätt också be att Jonas, som varit en av producenterna, ska komma tillbaka till tron. Be också att det kristna metal - programmet Metal Radio ska bli det Gud har tänkt. Be att allt fler av våra lyssnare ska vända om till Jesus.

 • Whiz Records är ett nystartat skivbolag för kristen metal. Be att Gud använda dem starkt för att utbreda Guds underbara rike. Be att Greger Larsson, Daniel Westlund med flera ska vara vidöppna för Herrens ledning så de kan leda skivbolaget dit Gud vill. http://www.whizrecords.com

 • Be för Metal For Jesus - sidan och alla andra kristna metal - sidor. Be att många ska bli frälsta som en frukt av vad Gud gör både direkt och indirekt genom dessa sidor.

 • Devotion är en ny svensk Metaltidning! Be att den ska bli till stor välsignelse. http://surf.to/DevotionHardMusicMagazine

 • Bed för alla kristna som spelar i ofrälsta band. Bed att Guds ska beskydda dem och att de ska få vara ett "salt i föruttnelsen". <Matt 5:13-16> Bed att Gud på detta sätt ska få omvända många band till tjänst för Honom.

 • Be för den kristna metaltidningen Noizegate. Be att den ska bli till stor välsignelse och att många ska finna Jesus genom denna tidning.

 • Be för Narnia, Crimson Moonlight, Sanctifica med flera grupper som står i frontlinjen. Be att Gud ska beskydda dem, använda dem, behålla dem ödmjuka och hjälpa dem att stå emot de frestelser de möter. Ta tid och be för dem, de behöver verkligen vårt eldunderstöd!

 • Be att den svenska kristna metal-distributören Metal Community ska bli det Gud har tänkt och få bli till stor välsignelse för Herrens rike.
GÅ  GÄRNA  ÖVER  TILL  E-MAIL
En praktisk sak som sparar mig både tid och pengar är om fler går över till e-mail så att jag kan skicka ut nyhetsbrevet via e-mail istället. Vill du få nyhetsbreven via e-mail är det bara att du hör av dig och meddelar mig vilken adress du har så skickar jag via e-mail framöver.


T - SHIRT
Prayer Warriors t - shirts finns att köpa för 100 Kr (plus porto) i storlekarna XL, L och M. T-shirten är svart och har Prayer Warriors - logon (romerska soldaten) på framsidan och på baksidan står det "Releasing the mighty power of God!" i röd stil med typsnittet Algerian. Alla pengar som kommer in går oavkortat till Prayer Warriors. Därför är du alltså med och stödjer Prayer Warriors arbete genom att köpa denna t - shirt Vill du beställa den är det bara att sätta in 140 Kr på postgiro 614 21 05-3. Skriv "PW-T-shirt", storlek (XL,L,M) samt din adress på postgiro-blanketten.


HÖR  GÄRNA  AV  DIG  MED  BÖNEÄMNEN,  VITTNESBÖRD  ETC!
Du är alltid välkommen att höra av dig om du har något böneämne, vittnesbörd eller något annat som du vill ta med i kommande nyhetsbrev. Adress, tel och fax och e-mail står längst ned på sidan.

Om du vill stödja Prayer Warriors ekonomiskt kan du använda postgiro 614 21 05 - 3. Skriv "till Prayer Warriors" på blanketten och adressera till mig (Johannes Jonsson).

Nästa nyhetsbrev kommer i maj (preliminärt) Till dess - Keep your focus on JESUS 'n' keep on Rocking 4 the ROCK!


PRAYER  WARRIORS
Johannes Jonsson
Nederstavägen 1
137 55 Tungelsta

| Huvudsida | Grundbrev | Äldre brev | Medlemskap | Gästbok | T - shirt |