PRAYER  WARRIORS


Matteus  18:19            Nr  1  -  2003


Var hälsade alla warriors i Herrens armé! <2 Tim 2:3-4, Dom 6:12>

Tillbaks igen efter en mycket lyckad Bobfest där många fick möta Gud. Amen! Undervisningen handlar denna gång om vikten av att överlåta oss och alla områden i våra liv åt Gud.

Ha en underbar vår och Gud välsigne dig

In His Service
JohannesVIKTEN   AV   ÖVERLÅTELSE
Ofta är det så att om det är något område i vårt liv där vi har svårt att stå emot synden är det ofta på grund av att vi ej överlåtit detta område åt Gud. Det är därför det är så viktigt att överlåta alla områden i våra liv till Gud! För så länge du inte överlåtit allt åt Gud har Djävulen en hållhake på dig i de områden du ej överlåtit. Men om du ger Gud full kontroll kommer Han att hjälpa dig att vinna seger också i dessa områden. Det är först när man överlåter sig åt Gud och Jesus får vara Herre också i dessa områden som man kan bryta med synden och vinna seger över frestelserna.


ÖVERLÅTELSE  -  NYCKELN  TILL  ETT  FRAMGÅNGSRIKT  LIV!
Det kan vara lätt att inbilla sig att man ibland vet bättre än Gud men Gud har en helt annan överblick än vi har och det är Han som trots allt vet bäst. En viktig sak man inte får glömma är också att Gud alltid vill vårt bästa och när vi följer honom, lyder och överlåter oss åt Honom lyckas vi alltid bäst i det långa loppet. Överlåtelse är kort sagt nyckeln för att komma närmare Gud och få ut det mesta av livet.


ÖVERLÅTELSE  DRAS  OSS   NÄRMARE   GUD
Ju mer vi är villiga att överlåta åt Gud desto närmare Gud kommer vi och desto lättare får vi att höra Hans röst. Ibland kan Gud verka vara långt borta men det beror inte på att Gud flyttat sig, utan ofta beror det på att vi inte överlåtit oss åt Gud som vi borde och försöker göra saker på vårt eget sätt och inte på Guds sätt. Och det går aldrig väl i långa loppet. Men när vi överlåter oss åt Gud kommer vi in i en djupare gemenskap med Honom. Om du verkligen menar allvar med ditt beslut att följa Jesus är överlåtelse ett måste för att du ska kunna bli använd av Gud på allvar.


LÅT   GUD   VARA   EN   DEL   I   VARDAGEN
Gud vill inget hellre än att vi ska lyckas i livet men för att förstå vad Gud vill gäller det också att ta sig tid och fråga Honom till råds, inte bara under längre bönestunder på fritiden utan också i vardagen, i skola och arbete. Det gäller att försöka ha en ständigt pågående kommunikation med Gud under hela dagen. Ju mer du frågar Gud till råds och följer Honom i vardagen desto färre onödiga tabbar kommer du göra. Ju mer som vi söker Gud desto lättare får vi också att höra Guds röst. Bibeln uppmanar oss att ha en ständig kommunikation med Gud och det är något vi alltid ska sträva mot. <1 Thess 5:17>


ARBETET  MED  METAL - BIBELN  GÅR  VIDARE
Arbetet med Metal-Bibeln går vidare. Men det är mycket kvar att göra och jag behöver all hjälp jag kan få! Om du har idéer eller vill hjälpa till är du mycket välkommen att höra av dig. Framförallt behövs det vittnesbörd som vi kan ta med i Metal-Bibeln. Förutom vittnesbörd behövs det även korta statements där olika personer berättar vad Gud och Bibeln betyder för dem. Skriv gärna ned ditt vittnesbörd/statement och maila det till johannesj@crossnet.se Om du har någon idé eller vill hjälpa till; ring 070-258 37 76 eller maila johannesj@crossnet.se för mer information.

Var gärna med och stödj detta viktiga projekt ekonomiskt så att tryckkostnaderna för Metal-Bibeln kan betalas. Jag är ytterst tacksam för varje gåva som ges. Om du vill vara med och sponsra detta viktiga projekt kan du sätta in din gåva på mitt postgirokonto 614 21 05-3. Skriv "till Metal-Bibeln" på postgiroblanketten.


BE   FÖR   METALBIBELN
Det behövs mycket bön för att detta projekt ska gå i hamn. Be att Gud ska fylla mig med vishet och inspiration att leda arbetet med Metal-Bibeln så att den blir allt det Gud har tänkt. Be att jag ska vara helt öppen för Guds vilja. Be också för alla andra som kommer att medverka i detta arbete. Be att Gud ska inspirera varje person och fylla alla med vishet att göra allting på bästa sätt.

Be att de som skriver vittnesbörd ska ha ett vidöppet sinne för Gud och att det de skriver ska få tala profetiskt rakt in i Bibelläsarnas situation. Be att Metal-Bibeln ska få bryta många fördomar och öppna upp många ögon så de ser ljuset från evangeliet och blir frälsta. Be också att varje krona som behövs för att trycka Biblarna ska komma in.


BOBFEST   2003  -  Soli   Deo   Gloria! (endast Gud tillhör äran!)
Årets Bobfest blev mycket lyckat på allt sätt och vis! Till skillnad från tidigare år flöt det mesta på riktigt bra denna gång med något enstaka undantag. Talare i år var Pastor Bob, Marcus Olson, Anders Voldrönning samt Christer Espevoll. Förutom kanonbra undervisning (går bra att beställa mötena och seminarierna för 50Kr styck) fick vi även njuta av konserter med Callisto, Crimson Moonlight, Narnia, Leviticus, Sons of Thunder, Ganglion, Azure Skies, Soapbox, Pantokrator samt Slechtvalk. Totalt var det ca 400 på hela konferensen och ca 500-600 på konserterna och hela 14 länder var representerade bland besökarna!

Gud gjorde storverk under Bobfest! Många blev starkt berörda av Gud och Pastor Bob fick leda flera till tro. Amen! Jag vill också passa på och tacka för alla böner som ni bett för Bobfest. De har fått betyda enormt mycket! Mer info om Bobfest finns att läsa på http://www.bobfest.org  AKTUELLA   BÖNEÄMNEN

 • Be för Sons of Thunder skiva "Circus of Power", Crimson Moonlights platta "The Covenant Progress" och Pantokrators skiva "Blod". Be att Gud ska verka mäktigt genom dessa skivor och använda dem för att hjälpa många till tro samt bli till uppmuntran och välsignelse för alla som redan är frälsta. Be att dessa plattor ska nå ut till många och överhuvudtaget bli till stor nytta för Herrens rike.

 • Be för Narnia. Be att deras nya cd The Great Fall ska få hjälpa många till tro, nå ut till många samt bli till uppmuntran och välsignelse för de som redan är frälsta. En live-cd är även på gång. Be att den ska bli allt det Gud har tänkt. http://www.narniaworld.com

 • Be för Metaltraktaten. Be att många hårdrockare ska bli bevarade i tron och växa andligen genom den. Be att den ska bli till stor nytta för Herrens rike. (Hör av dig om du vill beställa något ex av den och ge till någon nyfrälst metalhead i din närhet.)

 • Melodiska Metalbandet Harmony har nu spelat in sin debutskiva. Be att den ska få hjälpa många både till tro och vidare på Herrens vägar. http://more.at/harmony

 • Be för Laudamus. Be att det ska lösa sig med skivkontrakt så att de kan ge ut sin nya cd. Be också att denna cd ska få hjälpa många till tro samt bli till välsignelse och inspiration för alla som redan funnit Jesus. http://www.laudamus.se

 • Be att den svenska samlingsskivan och videon Power From The Sky ska få bryta ny mark för Herrens rike och bli ett redskap till att i slutändan hjälpa många in i Herrens rike.

 • Be för Marcus Olson. Marcus Olson är en goth/metal pastor i Göteborg. Han går runt bland de skumma svart/goth/metal-klubbarna och får vara ett starkt ljus för Jesus på dessa mörka platser. Han har fått leda många till tro och fått bli till stor välsignelse. Be att Gud ska beskydda honom från allt ont och fortsätta att använda honom starkt för att utbreda Guds rike i goth/metal-världen.

 • Be för Leviticus. De kommer släppa en live-cd framåt sommaren som spelades in på årets Bobfest. Be att mixningen av denna cd ska gå bra och att skivan blir allt det Gud har tänkt. Be att många genom denna cd ska finna Jesus. http://www.leviticus.se

 • Som jag nämnt i tidigare nyhetsbrev har Gud öppnat upp en dörr så att skivorna på Rivel Records (fd CL Music&Publishing) nu släpps ända borta i Taiwan och China! Be att Gud ska använda dessa skivor på ett mäktigt sätt för att hjälpa många till tro på Jesus. Be också att skivorna ska bli till stor välsignelse och hjälp för alla som redan är frälsta. http://www.rivelrecords.com

 • Be för Veni Domines nya skiva. Be att många via denna cd ska finna Jesus. Be även att många som redan är frälsta ska bli uppbyggda i tron och dras närmare Jesus som en frukt av denna skiva. Be också i Jesu namn att trasslet med deras skivbolag ska lösa sig så att deras nya platta kan släppas. http://www.venidomine.com

 • Be att Gud ska använda det melodiska metalbandet Acer på ett starkt sätt för att utbreda Guds rike. Be också att deras cds ska få beröra mångas hjärtan och hjälpa många till tro och vidare på Herrens vägar. http://www.acer.just.nu

 • Be för Sanctificas och Oblivions plattor. Be att de ska bli till stor välsignelse för Herrens rike.

 • Be för Pantokrator och Taketh Be att Gud ska använda dessa band och deras skivor för att hjälpa många in i Herrens rike.

 • Be för Endtime Productions och Rivel Records (fd CL Music and Publishing). Be att skivorna som de släpper ska nå många ofrälsta och att många som en frukt av detta finner Jesus. Be också för Samuel Durling och Christian Liljegren, som leder dessa skivbolag, att dem ska vara öppna för Guds ledning så att dem kan leda skivbolagen vidare dit Gud vill.

 • Fortsätt också be för den kristna Metal - listan Metal Countdown, att den ska bli det som Gud har tänkt och att vi ska få se allt större frukt genom vårt radioarbete. Be att allt fler hårdrockare ska börja lyssna på våra program och också ta till sig budskapet. Fortsätt också be att Jonas, som varit en av producenterna, ska komma tillbaka till tron. Be också att det kristna metal - programmet Metal Radio ska bli det Gud har tänkt. Be att allt fler av våra lyssnare ska vända om till Jesus.

 • Be för Metal For Jesus - sidan och alla andra kristna metal - sidor. Be att många ska bli frälsta som en frukt av vad Gud gör både direkt och indirekt genom dessa sidor.

 • Devotion är en svensk Metaltidning. Be att den ska bli till stor välsignelse. http://get.to/DevotionHardMusicMagazine

 • Bed för alla kristna som spelar i ofrälsta band. Bed att Guds ska beskydda dem och att de ska få vara ett "salt i föruttnelsen". <Matt 5:13-16> Bed att Gud på detta sätt ska få omvända många band till tjänst för Honom.

 • Be för den kristna rock/metaltidningen Noizegate. Be att den ska bli till stor välsignelse och att många ska finna Jesus genom denna tidning.

 • Be för Narnia, Crimson Moonlight, Sanctifica med flera grupper som står i frontlinjen. Be att Gud ska beskydda dem, använda dem, behålla dem ödmjuka och hjälpa dem att stå emot de frestelser de möter. Ta tid och be för dem, de behöver verkligen vårt eldunderstöd!

 • Be att den svenska kristna metal-distributören Metal Community ska bli det Gud har tänkt och få bli till stor välsignelse för Herrens rike.


GÅ  GÄRNA  ÖVER  TILL  E-MAIL
En praktisk sak som sparar mig både tid och pengar är om fler går över till e-mail så att jag kan skicka ut nyhetsbrevet via e-mail istället. Vill du få nyhetsbreven via e-mail är det bara att du hör av dig och meddelar mig vilken adress du har så skickar jag via e-mail framöver.


T - SHIRT
Prayer Warriors t - shirts finns att köpa för 100 Kr (plus porto) i storlekarna XL, L och M. T-shirten är svart och har Prayer Warriors - logon (romerska soldaten) på framsidan och på baksidan står det "Releasing the mighty power of God!" i röd stil med typsnittet Algerian. Alla pengar som kommer in går oavkortat till Prayer Warriors.

Därför är du alltså med och stödjer Prayer Warriors arbete genom att köpa denna t - shirt Vill du beställa den är det bara att sätta in 140 Kr på postgiro 614 21 05-3. Skriv "PW-T-shirt", storlek (XL,L,M) samt din adress på postgiro-blanketten.


HÖR  GÄRNA  AV  DIG  MED  BÖNEÄMNEN & VITTNESBÖRD Du är alltid välkommen att höra av dig om du har något böneämne, vittnesbörd eller något annat som du vill ta med i kommande nyhetsbrev. Adress, tel och fax och e-mail står längst ned på sidan.

Om du vill stödja Prayer Warriors ekonomiskt kan du använda postgiro 614 21 05 - 3. Skriv "till Prayer Warriors" på blanketten och adressera till mig (Johannes Jonsson).

Nästa nyhetsbrev kommer i maj (preliminärt) Till dess - Keep your focus on JESUS 'n' keep on Rocking 4 the ROCK!


PRAYER  WARRIORS
Johannes Jonsson
Nederstavägen 1
137 55 Tungelsta

| Huvudsida | Grundbrev | Äldre brev | Medlemskap | Gästbok | T - shirt |