PRAYER  WARRIORS


Matteus  18:19            Nr  1  -  2004


Var hälsade alla warriors i Herrens armé! <2 Tim 2:3-4, Dom 6:12>

Undervisningen handlar denna gång om Passion. Min bön är att Gud ska röra vid oss alla så vi verkligen tänker på allt som Jesus genomlidit för oss och blir mer passionerade för Honom. <Jes 53, Matt 27:26-31, 1 Pet 2:24, Rom 5:8>

Ha en underbar vår och Gud välsigne dig!

In His Service
JohannesPASSION
Något som vi behöver se mycket mer av bland oss kristna är Passion! Vi behöver bli passionerade för Jesus så att ofrälsta runtomkring oss verkligen ser Jesus genom oss och förstår att Han är en verklighet. Det är alldeles för mycket likgiltighet och ljumhet bland kristna idag! Faktum är att många ofrälsta är mycket mer passionerade för det de lever för än vi är.


BRYT   MED   LIKGILTIGHET!
Vi måste bryta med all likgiltighet! Ofrälsta runtomkring oss går till Helvetet medan många kristna bara lullar på i sin egen lilla värld. Om vi verkligen vill se väckelse behöver det först bli stora förändringar bland oss kristna! Om inte vi brinner för Jesus kan vi aldrig vara de vittnen Gud har kallat oss till. Martin Luther sa att om du vill se väckelse måste den först börja hos dig själv. Väckelsen behöver börja i oss själva för att sen kunna sprida sig till andra. Vi behöver ändra våra prioriteringar och satsa ännu mer på de som håller på att gå evigt förlorade.


HUR   BLIR   VI    DÅ   PASSIONERADE?
För att bli mer passionerad för Jesus behöver man först och främst prioritera relationen med Gud och överlåta sig helt åt Gud. Nu i den yttersta tiden behöver vi mer än nån'sin göra upp med synd och ta oss tid med Gud i bön och bibelläsning.


VAD   ÄR   VIKTIGAST   I   DITT   LIV??
Det handlar också om prioriteringar. Om Gud verkligen är viktig i ditt liv kommer du att prioritera Honom först men låter du hela tiden andra saker komma före visar du med dina handlingar att andra saker är viktigare. Det du prioriterar högst är oftast det du brinner för mest.


JESUSFILMEN   THE   "PASSION"   OF   THE   CHRIST
Jesusfilmen The "PASSION" of the Christ har ju precis börjat visas på bio över hela landet och jag kan verkligen rekommendera den! Det här är en film som verkligen berör en. Det som slår en mest när man ser filmen är hur enormt mycket Jesus var villig att lida för oss, då han dog i ditt och mitt ställe. Det är helt enormt att Jesus älskade oss så mycket att han var villig att genomlida detta för oss! Allt Jesus fick lida, det led han för dig! Jesus var villig att genomlida allt detta för att du skulle kunna få dina synder förlåtna och få full gemenskap med Gud.

När man ser filmen och tänker på att Jesus genomlidit detta för en själv, hur kan man då bli annat än passionerad?? Via denna film har vi också fått en gyllene chans att berätta för våra ofrälsta vänner om varför Jesus dog på korset och berätta om att Gud bryr sig så mycket om dem att han var villig att sända sin son att dö i deras ställe, för att de skulle kunna bli räddade till Himlen.

Vi behöver alla bli mer passionerade för Jesus. Min bön är att Gud ska röra vid oss var och en så vi alla blir mer passionerade för Honom. Världen håller på att gå under runtomkring oss och vi behöver verkligen mer än nån'sin Guds eld och passion i våra liv så att ofrälsta kan se Jesus i oss.


BOBFEST   2004
Årets Bobfest var det bästa året hittills! Många fick möta Gud starkt under Bobfest och Pastor Bob fick leda flera till tro. Amen! Det var ca 400 på hela festivalen och ca 600 som mest på konserterna. I år var 15 nationerna representerade och några kom ända från Mexico för att vara med på Bobfest! Vi fick lyssna på inspirerande undervisning och njuta av bra konserter med nio band. Jag vill verkligen tacka för alla böner ni bett, de har varit ovärderliga och betytt enormt mycket! www.bobfest.org


BE   FÖR   CHRISTIAN   RIVEL!
Christian Rivel (Narnia, Rivel Records) står i en av frontpositionerna för Guds rike i Sveriges metalvärld och har därför mött mycket motstånd från mörkrets makter. Därför behöver han extra uppbackning i bön av oss! Låt oss därför be i Jesu namn att de förbannelser som riktats mot Christian ska falla platt till marken och inte kunna skada honom på något sätt. <Jes 54:17> Gud är den starkare och satan är en loser och när vi går emot honom i Jesu namn måste han ge vika! <Matt 28:18, Fil 2:9-11> Låt oss därför hålla Christian i bön och beskydda honom med våra böner.

Christian har även flera intressanta projekt på gång som han behöver förbön för. Ett av dem är Divinefire som närmast kommer låta som en korsning av Crimson Moonlight och Narnia/Veni Domine dvs både hårt, snabbt och melodiskt. På denna cd kommer bland annat Jani Stefanovic (Renascent), Torbjörn Weinesjö & Fredric Sjöholm (Veni Domine), Eric Clayton (Saviour Machine), Carl-Johan Grimmark & Andreas Olsson (Narnia) att medverka. Be att skivan ska bli allt det Gud har tänkt och att den ska bli till stor välsignelse för Guds rike. Be att många ska finna Gud genom denna cd och att den ska få vara ett redskap för att dra många kristna närmare Gud.

Just nu färdigställs plattan Christian Rivelīs Audiovision som är ett melodiskt hårdrock/heavy metal album. Gästerna som spelar på plattan är mycket etablerade i musikbranschen och Christian har genom detta album fått vittna om den levande Gud han tror på. De som medverkar på plattan är bland andra Bruce Kulick (Grand Funk Railroad & ex. Kiss), Jeff Scott Soto (Talisman & ex. Yngwie Malmsteenīs Rising Force), Janne Stark (Locomotive Breath), Mic Michaeli (Europe), Lars Chriss (Lion's Share) med flera. Be att skivan ska bli allt det Gud har tänkt och Gud ska få beröra alla medverkande starkt med sin Ande så att de ofrälsta grips av en längtan efter att lära känna Gud. Be också i Jesu namn att Gud ska öppna upp de rätta dörrarna så att skivan släpps på rätt bolag och i rätt tid. Be att skivan ska bli till stor välsignelse och få hjälpa många till tro på Gud.


METALBIBELN    KAN    FÖRBESTÄLLAS!
MetalBibeln kommer tryckas framåt sommaren och redan nu kan den förbeställas. Den kommer förutom Bibeltexten på ett modernt enkelt språk (Levande Bibeln) innehålla vittnesbörd av Tommy Aldridge (Whitesnake), Rob Rock, Ken Tamplin, Christian Rivel (Narnia), Simon "Pilgrim" Rosén (Crimson Moonlight), Karl Walfridsson (Pantokrator) med flera.

Passa på och förbeställ nu så får du MetalBibeln så fort den är tryckt! Om du kan är det också bra om du kan betala i förskott så blir det lättare att betala tryckkostnaderna. Tanken är att vi kristna ska köpa så många metalbiblar som möjligt som vi sen kan dela ut gratis till ofrälsta runtomkring oss. MetalBibeln kostar 100 Kr styck (plus porto) och om du beställer minst 10 ex kostar de 80 Kr styck. (plus porto).

MetalBibeln kan beställas från http://www.metalbibel.nu Där kan du också läsa mer om MetalBibeln och se hur omslag och baksida kommer se ut.


HJÄLP/STÖD   METALBIBELN!
Om du vill tipsa om sponsorer/annonsörer etc eller hjälpa till på annat sätt är det bara att du hör av dig till johannes@metalbibel.nu Om du tycker att MetalBibeln är värd att stödja kan du också sätta in ditt bidrag på mitt postgirokonto 614 21 05-3. Skriv "till Metal-Bibeln" på postgiroblanketten.


BE   FÖR   METALBIBELN
Det behövs mycket bön för att detta projekt ska gå i hamn. Be att Gud ska fylla mig med vishet och inspiration att leda arbetet med Metal-Bibeln så att den blir allt det Gud har tänkt. Be att jag ska vara helt öppen för Guds vilja. Be också för alla andra som kommer att medverka i detta arbete. Be att Gud ska inspirera varje person och fylla alla med vishet att göra allting på bästa sätt.

Be att de som skriver vittnesbörd ska ha ett vidöppet sinne för Gud och att det de skriver ska få tala profetiskt rakt in i Bibelläsarnas situation. Be att Metal-Bibeln ska få bryta många fördomar och öppna upp många ögon så de ser ljuset från evangeliet och blir frälsta.

Planen är att MetalBibeln ska vara tryckt innan sommaren så att den kan delas ut gratis på Sweden Rock Fest. Be att den ska vara klar tills dess och att den ska bli allt det Gud har tänkt. Be också att varje krona som behövs för att trycka Biblarna ska komma in i god tid innan tryckningen  AKTUELLA   BÖNEÄMNEN

 • Be för Heartcry. Be att det ska gå bra med inspelningen av deras nya skiva och att den ska bli allt det Gud har tänkt. Be att den ska nå ut till många och få bli till stor välsignelse.

 • Narnia kommer spela på Sweden Rock Fest (Sveriges största metalfestival)! Be att spelningen ska gå bra och att de ofrälsta ska bli berörda av Gud och förstå att Narnia har något de andra banden saknar. Be att Gud ska beskydda Narnia och dess utrustning och att de ska få vara starka ljus för Guds rike. http://www.narniaworld.com

 • Be för Sons of Thunder skiva "Circus of Power", Crimson Moonlights platta "The Covenant Progress" och Pantokrators skiva "Blod". Be att Gud ska verka mäktigt genom dessa skivor och använda dem för att hjälpa många till tro samt bli till uppmuntran och välsignelse för alla som redan är frälsta. Be att dessa plattor ska nå ut till många och överhuvudtaget bli till stor nytta för Herrens rike.

 • Be för Narnia. Be att deras cd The Great Fall ska få hjälpa många till tro, nå ut till många samt bli till uppmuntran och välsignelse för de som redan är frälsta. Be att deras live-dvd ska få beröra många och vara ett redskap för att hjälpa många till tro. http://www.narniaworld.com

 • Be för Metaltraktaten. Be att många hårdrockare ska bli bevarade i tron och växa andligen genom den. Be att den ska bli till stor nytta för Herrens rike. (Hör av dig om du vill beställa något ex av den och ge till någon nyfrälst metalhead i din närhet.)

 • Melodiska Metalbandet Harmony har släppt sin debutskiva. Be att den ska få hjälpa många både till tro och vidare på Herrens vägar. http://www.harmonymetal.net

 • Be för Laudamus. Be att Laudamus nya cd Lost In Vain ska få hjälpa många till tro samt bli till välsignelse och inspiration för alla som redan funnit Jesus. http://www.laudamus.se

 • Be för Marcus Olson. Marcus Olson är en goth/metal pastor i Göteborg. Han går runt bland de skumma svart/goth/metal-klubbarna och får vara ett starkt ljus för Jesus på dessa mörka platser. Han har fått leda många till tro och fått bli till stor välsignelse. Be att Gud ska beskydda honom från allt ont och fortsätta att använda honom starkt för att utbreda Guds rike i goth/metal-världen.

 • Be för Leviticus. Be att deras live-cd "Live At Bobfest 2003" ska få bli till stor välsignelse och vara ett redskap för att hjälpa många till tro och vidare på Herrens vägar. Be också att det ska gå bra med inspelning och mixning av deras nya studioplatta och att skivan blir allt det Gud har tänkt. Be att många genom denna cd ska finna Jesus. http://www.leviticus.se

 • Be för Rivel Records Rivel Records har nu fått profan distribution via Soundpollution! Be att detta ska leda till att många upptäcker de kristna banden, checkar in texterna och bli frälsta. Be att Gud ska använda dessa skivor på ett mäktigt sätt för att hjälpa många till tro på Jesus. Be också att skivorna ska bli till stor välsignelse och hjälp för alla som redan är frälsta. http://www.rivelrecords.com

 • Be för Veni Domines nya skiva. Be i Jesu namn att trasslet med deras skivbolag ska lösa sig så att skivan kan släppas. Be att många via denna cd ska finna Jesus. Be även att många som redan är frälsta ska bli uppbyggda i tron och dras närmare Jesus som en frukt av denna skiva. http://www.venidomine.com

 • Be för Endtime Productions och Rivel Records Be att skivorna som de släpper ska nå många ofrälsta och att många som en frukt av detta finner Jesus. Be också för Samuel Durling och Christian Rivel, som leder dessa skivbolag, att dem ska vara öppna för Guds ledning så att dem kan leda skivbolagen vidare dit Gud vill.

 • Fortsätt också be för den kristna Metal - listan Metal Countdown, att den ska bli det som Gud har tänkt och att vi ska få se allt större frukt genom vårt radioarbete. Be att allt fler hårdrockare ska börja lyssna på våra program och också ta till sig budskapet. Fortsätt också be att Jonas, som varit en av producenterna, ska komma tillbaka till tron. Be också att det kristna metal - programmet Metal Radio ska bli det Gud har tänkt. Be att allt fler av våra lyssnare ska vända om till Jesus.

 • Be för Metal For Jesus - sidan och alla andra kristna metal - sidor. Be att många ska bli frälsta som en frukt av vad Gud gör både direkt och indirekt genom dessa sidor.

 • Devotion är en svensk Metaltidning. Be att den ska bli till stor välsignelse och få hjälpa många till tro på Kristus. http://get.to/DevotionHardMusicMagazine

 • Bed för alla kristna som spelar i ofrälsta band. Bed att Gud ska beskydda dem och att de ska få vara ett "salt i föruttnelsen". <Matt 5:13-16> Bed att Gud på detta sätt ska få omvända många band till tjänst för Honom.

 • Be för den kristna rock/metaltidningen Noizegate. Be att den ska bli till stor välsignelse och att många ska finna Jesus genom denna tidning.

 • Be för Narnia, Crimson Moonlight, Sanctifica med flera grupper som står i frontlinjen. Be att Gud ska beskydda dem, använda dem, behålla dem ödmjuka och hjälpa dem att stå emot de frestelser de möter. Ta tid och be för dem, de behöver verkligen vårt eldunderstöd!

 • Be att den svenska kristna metal-distributören Metal Community ska bli det Gud har tänkt och få bli till stor välsignelse för Herrens rike.


GÅ  GÄRNA  ÖVER  TILL  E-MAIL
En praktisk sak som sparar mig både tid och pengar är om fler går över till e-mail så att jag kan skicka ut nyhetsbrevet via e-mail istället. Vill du få nyhetsbreven via e-mail är det bara att du hör av dig och meddelar mig vilken adress du har så skickar jag via e-mail framöver.


T - SHIRT
Prayer Warriors t - shirts finns att köpa för 100 Kr (plus porto) i storlekarna XL, L och M. T-shirten är svart och har Prayer Warriors - logon (romerska soldaten) på framsidan och på baksidan står det "Releasing the mighty power of God!" i röd stil med typ Därför är du alltså msnittet Algerian. Alla pengar som kommer in går oavkortat till Prayer Warriors. Därför är du alltså med och stödjer Prayer Warriors arbete genom att köpa denna t - shirt Vill du beställa den är det bara att sätta in 140 Kr på postgiro 614 21 05-3. Skriv "PW-T-shirt", storlek (XL,L,M) samt din adress på postgiro-blanketten.


HÖR  GÄRNA  AV  DIG  MED  BÖNEÄMNEN & VITTNESBÖRD
Du är alltid välkommen att höra av dig om du har något böneämne, vittnesbörd eller något annat som du vill ta med i kommande nyhetsbrev. Adress, tel och fax och e-mail står längst ned på sidan.

Om du vill stödja Prayer Warriors ekonomiskt kan du använda postgiro 614 21 05 - 3. Skriv "till Prayer Warriors" på blanketten och adressera till mig (Johannes Jonsson).

Nästa nyhetsbrev kommer i maj/juni Till dess - Keep your focus on JESUS 'n' keep on Rocking 4 the ROCK!


PRAYER  WARRIORS
Johannes Jonsson
Nederstavägen 1
137 55 Tungelsta

| Huvudsida | Grundbrev | Äldre brev | Medlemskap | Gästbok | T - shirt |