PRAYER  WARRIORS


Matteus  18:19            Nr  1  -  2005


Var hälsade alla warriors! <2 Tim 2:3-4, Dom 6:12> Nyhetsbrevet innehåller denna gång bland annat en rapport från Bobfest och en uppdatering om hur det går med MetalBibeln. Undervisningen handlar om vikten av att låta Jesus vara Herre i sitt liv.

In His Service
JohannesVI   TILLHÖR   GUD!
Vi tillhör inte längre oss själva utan vi tillhör Gud. Han har köpt oss och betalat med Jesus blod. <1 Kor 6:19-20, 1 Pet 1:18-19> Som kristen handlar det därför inte om att tillfredställa sitt ego och leva för sig själv utan istället handlar det om att leva för Gud och låta Hans vilja ske med sitt liv. <2 Kor 5:15>

Det är lätt att ibland fatta beslut som verkar bra kortsiktigt men som i långa loppet inte alls visar sig vara bra. Vi människor har så dålig överblick. Gud har mycket bättre koll än vi och om vi istället låter Gud styra blir det alltid bäst i långa loppet. Innan vi fattar viktiga beslut gäller det därför att först fråga Gud och sedan göra det som man känner frid över. Det handlar helt enkelt om att låta Gud vara med i vårt liv och låta Hans vilja ske, så att vi kan bli till största möjliga välsignelse för Guds rike.

ÄR   JESUS   VERKLIGEN   HERRE   I   DITT   LIV?
Det är lätt att säga att Jesus är Herre men det gäller att också i handling visa att man verkligen lägger ned sitt liv för Jesus. Jesus själv sa: "Varför kallar ni mig 'Herre', när ni ändå inte lyder mig?" <Luk 6:46> Det räcker alltså inte med vackra ord utan det gäller att visa i handling att man menar allvar! Det är ju med sina handlingar man visar om man verkligen menar allvar med sitt beslut att följa Jesus.


LÄMNA   ÖVER   ALLA   OMRÅDEN   AV   DITT   LIV   TILL   GUD!
Det är så viktigt att vi låter Jesus vara Herre i våra liv och över alla områden i våra liv. Om det är något område i ditt liv som du ännu inte lämnat över till Gud kan detta område vara en öppen ingång för djävulen där han kan fresta dig och få dig på fall. Så länge du inte låter Jesus vara Herre över det området kan du inte heller räkna med att Gud ska välsigna det. Gud vill verkligen att vi ska lyckas på alla områden i våra liv och därför vill Han också vara en del av hela vårt liv. Låter man Gud vara Herre över hela sitt liv kommer också Gud vara med och välsigna det man gör.


BE   FÖR   CHRISTIAN   RIVEL!
Christian Rivel (Narnia, Rivel Records) står i en av frontpositionerna för Guds rike i Sveriges metalvärld och har därför mött mycket motstånd från mörkrets makter. Därför behöver han extra uppbackning i bön av oss! Låt oss därför be i Jesu namn att de förbannelser som riktats mot Christian ska falla platt till marken och inte kunna skada honom på något sätt. <Jes 54:17> Gud är den starkare och satan är en loser och när vi går emot honom i Jesu namn måste han ge vika! <Matt 28:18, Fil 2:9-11> Låt oss därför hålla Christian i bön och beskydda honom med våra böner.

Christian har även flera intressanta projekt på gång som han behöver förbön för. Ett av dem är Divinefire. Be att många ska finna Gud genom deras debutcd och att den ska få vara ett redskap för att dra många kristna närmare Gud. Be också för Audiovisions skiva The Calling. Christian har genom detta album fått vittna för många ofrälsta musiker om den levande Gud han tror på. Be att Gud ska fortsätta sitt verk i dessa personers liv så att de grips av en allt starkare längtan efter att lära känna Gud. Be att skivan överhuvudtaget ska bli till stor välsignelse och få hjälpa många till tro på Gud.


METALBIBELN   NÄSTAN   KLAR!
Arbetet med MetalBibeln går framåt med full fart. Allt material har kommit in och nu jobbas det för fullt med layouten på sidorna. Tryckningen kommer äga rum i slutet av maj. Be att den ska bli klar i god tid innan dess och att det ska gå bra med tryckningen.

MetalBibeln kommer ha ett smidigt format så att den passar att lägga i bakfickan. Förutom Nya Testamentet på ett modernt enkelt språk (Levande Bibeln) kommer den även innehålla 128 extra sidor med vittnesbörd av Nicko McBrain (Iron Maiden), Tommy Aldridge (Whitesnake), Rob Rock, Steve Rowe (Mortification), Ken Tamplin, Christian Rivel (Narnia, Divinefire), Simon "Pilgrim" Rosén (Crimson Moonlight), Torbjörn Weinesjö (Veni Domine), Michael Sweet (Stryper), Karl Walfridsson (Pantokrator), Pastor Bob Beeman, Carl Johan Grimmark (Narnia), Ted Kirkpatrick (Tourniquet), Jani Stefanovic (Divinefire, Renascent) med flera. Förutom vittnesbörd kommer metalbibeln även innehålla en speciell del om frälsningen, en länk-sektion med mera.


MÄNGDRABATT!
Det går bra att redan nu förbeställa MetalBibeln nu så får du den direkt den är tryckt. MetalBibeln kommer kosta 100 Kr styck (plus porto) och om du beställer minst 5 ex får du mängdrabatt! 5 ex kostar 85 Kr styck (plus porto), 10 ex kostar 75 Kr styck (plus porto), 30 ex kostar 65 Kr styck (plus porto), 50 ex kostar 50 Kr styck (plus porto) och 100 ex 35 Kr styck (plus porto). Tanken är att vi kristna ska köpa så många metalbiblar som möjligt som vi sen kan dela ut gratis till ofrälsta runtomkring oss.

MetalBibeln kan beställas från http://www.metalbibel.nu Där kan du också läsa mer om MetalBibeln och se hur omslag och baksida kommer se ut.

Om du tycker MetalBibeln är ett bra projekt och vill stödja det ekonomiskt kan du sätta in din gåva på plusgiro (fd postgirot) 614 21 05-3. Skriv "till Metal-Bibeln" på inbetalningsblanketten.


BE   FÖR   METALBIBELN
Det behövs mycket bön för att detta projekt ska gå i hamn. Be att Gud ska fylla mig med vishet och inspiration att leda arbetet med Metal-Bibeln så att den blir allt det Gud har tänkt. Be att jag ska vara helt öppen för Guds vilja. Be också att Gud ska inspirera och leda Daniel Karlsson och Roul Åkesson med flera så att de kan göra layout, text och rubriker enligt Guds vilja så att utformningen av metalbibeln blir det Gud har tänkt. Be att Gud ska inspirera och leda dem i detta arbete och att hela MetalBibeln ska bli det Gud har tänkt.

Be också för alla andra som jobbar med metalbibeln. Be att Gud ska inspirera varje person och fylla alla med vishet att göra allting på bästa sätt. Be att vittnesbörden ska få tala profetiskt rakt in i Bibelläsarnas situation. Be att Metal-Bibeln ska få bryta många fördomar och öppna upp många ögon så de ser ljuset från evangeliet och blir frälsta. Be också att varje krona som behövs för att trycka Biblarna ska komma in i god tid innan tryckningen.


METALBIBELN   PÅ   SWEDEN   ROCK!
Metalbibeln kommer spridas (alla som vill kommer kunna ta ett ex av den gratis) på Sweden Rock Festival där över 20 000 hårdrockare kommer vara! Be att metalbibeln ska bli väl mottagen av många där och få bryta massor av fördomar och leda många till tro på Gud. Be också att Gud ska beskydda mig och alla andra kristna som kommer vara där från allt ont. Be också att Gud ska fylla oss med vishet att säga och göra de rätta sakerna och att Jesus verkligen ska få lysa genom oss. (Om du vill vara med och hjälpa till och göra en insats för Guds rike på Sweden Rock är du välkommen att höra av dig till mig för mer info.)

Kristna metalbandet Rob Rock kommer även spela på denna festival! Be att de ska få vara ett starkt ljus för Jesus och att publiken ska bli berörd av Gud och inse att Rob Rock har något de andra banden saknar. Be också att Gud ska beskydda detta band och dess utrustning från allt ont.


BOBFEST   2005
Årets Bobfest blev en mycket lyckad festival där många fick möta Gud starkt. Över 600 var på hela festivalen och som mest var det ca 800 på konserterna. Festivalen innehöll mäktig & tung lovsång, inspirerande undervisning av Pastor Bob Beeman, Pastor Christian Kastö och Maria Solheim samt suveräna konserter med Tourniquet, Extol, Crimson Moonlight, Seventh Avenue, Random Eyes, Virgin Forest, Renascent, Inevitable End samt grace.will.fall http://www.bobfest.org


BÖNESAMLING  PÅ   NYHEM
För nionde året på raken är det dags för den årliga bönesamlingen under Nyhemsveckan! Som vanligt går den av stapeln söndagen under ungdomshelgen dvs söndag 19:e juni. Vi kommer be för väckelse i Sveriges metalvärld i allmänhet och för böneämnen som rör detta i synnerhet och de kommer även bli personlig förbön för de närvarande banden. Var gärna med, det kommer bli både starkt och givande. Samling vid anslagstavlan ca kl 13:00 (direkt efter mötet). Läs mer om Nyhemsveckan på http://www.crossnet.se/nyhem  AKTUELLA   BÖNEÄMNEN

 • Be för Admonish. Be att deras demo ska bli till stor välsignelse för Guds rike och få hjälpa många till tror på Gud. http://www.admonish.org

 • Be för Heartcry. Be att deras cd Lightmaker ska nå ut till många och få bli till stor välsignelse för Herrens rike. http://listen.to/heartcry

 • Be för Laudamus. Be att bandmedlemmarna ska vara öppna för Guds ledning och att nyinspelningen av Unlimited Love - skivan ska bli allt det Gud har tänkt. Be att skivan ska få beröra både frälsta och ofrälsta och bli ett redskap för att hjälpa många till tro på Gud och till att dra kristna närmare Gud. Be också att bandmedlemmarna ska fyllas med vishet att fatta de rätta besluten enligt Herrens vilja. http://www.laudamus.se

 • Be Crimson Moonlight. Be att deras nya skiva Veil of Remembrance ska få beröra de som lyssnar så att många genom denna cd finner Gud. Be också att den ska få beröra de som lyssnar så att många genom denna cd finner Gud. Be också att den ska bli till välsignelse för många kristna och ge både styrka, tröst och inspiration. Be att skivan ska nå ut till många och bli till stor nytta för Herrens rike. http://www.crimsonmoonlight.com

 • Be för Divinefire. Be att deras video ska bli ett redskap för att nå många med evangeliet. Be också att inspelning och mixning av deras nya skiva ska bli av högsta klass och att den ska få beröra många och leda massor av människor till tro och även inspirera många kristna och dra dem närmare Gud. Be också att Gud ska öppna upp en dörr så att de kan åka på turné till Japan och nå ut till japanerna med evangeliet om vår uppståndne Frälsare. http://www.divinefire.net

 • Be för Taketh. Be att deras nya skiva ska bli det Gud har tänkt och att den ska bli till stor välsignelse för Herrens rike. www.taketh.se

 • Be för Narnia. Be att det ska gå bra med inspelning och mixning av nya skivan. Be att den ska bli det Gud har tänkt och få hjälpa många till tro, nå ut till många samt bli till uppmuntran och välsignelse för de redan frälsta. Be också att deras live-dvd ska få beröra många och vara ett redskap för att hjälpa många till tro. http://www.narniaworld.com

 • Be för Metaltraktaten. Be att många hårdrockare ska bli bevarade i tron och växa andligen genom den. Be att traktaten ska bli till stor nytta för Herrens rike och ge de nyfrälsta en stabil grund att bygga vidare på så att de blir fasta i tron och går starkt med Gud och inte avfaller.

 • Melodiska Metalbandet Harmony håller på att spela in en ny platta. Be att inspelning och mixning ska lyckas väl och att skivan ska bli det Gud har tänkt och att cdn ska bli till stor välsignelse. Be också att Gud ska leda dem till rätt skivbolag. http://www.harmonymetal.net

 • Be för Marcus Olson. Marcus Olson är en goth/metal pastor i Göteborg. Han går runt bland de skumma svart/goth/metal-klubbarna och får vara ett starkt ljus för Jesus på dessa mörka platser. Han har fått leda många till tro och fått bli till stor välsignelse. Be att Gud ska beskydda honom från allt ont och fortsätta att använda honom starkt för att utbreda Guds rike i goth/metal-världen.

 • Be om fler skördearbetare som kan bärga in den stora skörden i Sveriges metalvärld! <Matt 9:37-38>

 • Be för Leviticus. Be att deras cd/dvd "Live At Bobfest 2003" ska få bli till stor välsignelse och vara ett redskap för att hjälpa många till tro och vidare på Herrens vägar. Be också att det ska gå bra med inspelning och mixning av deras nya studioplatta och att skivan blir allt det Gud har tänkt. Be att många genom denna cd ska finna Jesus. http://www.leviticus.se

 • Rivel Records har fått profan distribution via Soundpollution. Be att detta ska leda till att många upptäcker de kristna banden, checkar in texterna och bli frälsta. Be att Gud ska använda dessa skivor på ett mäktigt sätt för att hjälpa många till tro på Jesus. Be också att skivorna ska bli till stor välsignelse och hjälp för alla som redan är frälsta. http://www.rivelrecords.com

 • Be för Veni Domines nya skiva Album of Labour. Be att många via denna cd ska finna Jesus. Be även att många som redan är frälsta ska bli uppbyggda i tron och dras närmare Jesus som en frukt av denna skiva. http://www.venidomine.com

 • Be för Endtime Productions och Rivel Records Be att skivorna som de släpper ska nå många ofrälsta och att många som en frukt av detta finner Jesus. Be också för Samuel Durling och Christian Rivel, som leder dessa skivbolag, att dem ska vara öppna för Guds ledning så att dem kan leda skivbolagen vidare dit Gud vill.

 • Fortsätt också be för den kristna Metal - listan Metal Countdown, att den ska bli det som Gud har tänkt och att vi ska få se allt större frukt genom vårt radioarbete. Be att allt fler hårdrockare ska börja lyssna på våra program och också ta till sig budskapet. Fortsätt också be att Jonas, som varit en av producenterna, ska komma tillbaka till tron. Be också att det kristna metal - programmet Metal Radio ska bli det Gud har tänkt. Be att allt fler av våra lyssnare ska vända om till Jesus.

 • Be för Metal For Jesus - sidan och alla andra kristna metal - sidor. Be att många ska bli frälsta som en frukt av vad Gud gör både direkt och indirekt genom dessa sidor.

 • Devotion är en svensk Metaltidning. Be att den ska bli till stor välsignelse och få hjälpa många till tro på Kristus. http://get.to/DevotionHardMusicMagazine

 • Bed för alla kristna som spelar i ofrälsta band. Bed att Gud ska beskydda dem och att de ska få vara ett "salt i föruttnelsen". <Matt 5:13-16> Bed att Gud på detta sätt ska få omvända många band till tjänst för Honom.

 • Be för den kristna rock/metaltidningen Noizegate. Be att den ska bli till stor välsignelse och att många ska finna Jesus genom denna tidning.

 • Be för Narnia, Crimson Moonlight, Divinefire, Pantokrator med flera grupper som står i frontlinjen. Be att Gud ska beskydda dem, använda dem, behålla dem ödmjuka och hjälpa dem att stå emot de frestelser de möter. Ta tid och be för dem, de behöver verkligen vårt eldunderstöd!

 • Be att den svenska kristna metal-distributören Metal Community ska bli det Gud har tänkt och få bli till stor välsignelse för Herrens rike.


GÅ  GÄRNA  ÖVER  TILL  E-MAIL
En praktisk sak som sparar mig både tid och pengar är om fler går över till e-mail så att jag kan skicka ut nyhetsbrevet via e-mail istället. Vill du få nyhetsbreven via e-mail är det bara att du hör av dig och meddelar mig vilken adress du har så skickar jag via e-mail framöver.


T - SHIRT
Prayer Warriors t - shirts finns att köpa för 100 Kr (plus porto) i storlekarna XL, L och M. T-shirten är svart och har Prayer Warriors - logon (romerska soldaten) på framsidan och på baksidan står det "Releasing the mighty power of God!" i röd stil med typ Därför är du alltså msnittet Algerian. Alla pengar som kommer in går oavkortat till Prayer Warriors. Därför är du alltså med och stödjer Prayer Warriors arbete genom att köpa denna t - shirt Vill du beställa den är det bara att sätta in 144 Kr på postgiro 614 21 05-3. Skriv "PW-T-shirt", storlek (XL,L,M) samt din adress på postgiro-blanketten.


HÖR  GÄRNA  AV  DIG  MED  BÖNEÄMNEN & VITTNESBÖRD
Du är alltid välkommen att höra av dig om du har något böneämne, vittnesbörd eller något annat som du vill ta med i kommande nyhetsbrev. Adress, tel och fax och e-mail står längst ned på sidan.

Om du vill stödja Prayer Warriors ekonomiskt kan du använda postgiro 614 21 05 - 3. Skriv "till Prayer Warriors" på blanketten och adressera till mig (Johannes Jonsson).

Nästa nyhetsbrev kommer till sommaren. Till dess - Keep your focus on JESUS 'n' keep on Rocking 4 the ROCK!


PRAYER  WARRIORS
Johannes Jonsson
Nederstavägen 1
137 55 Tungelsta

| Huvudsida | Grundbrev | Äldre brev | Medlemskap | Gästbok | T - shirt |