PRAYER  WARRIORS


Matteus  18:19            Nr  1  -  2018


Var hälsad trogne soldat i Herrens armé! <2 Tim 2:3-4, Dom 6:12>

Nyhetsbrevet innehåller denna gång bland annat upplyftande seger - rapporter från årets Metalbibel - satsningar, info om Metal Prayer Day, Rainbow Rock m m. Undervisningen handlar om vikten av vila och att vi tar oss tid och helgar vilodagen.

Sist men inte minst vill jag önska dig en skön vinter och Guds välsignelse!

In His Service
Johannes

STRESS   OCH   FÖR   LITE   SÖMN   SUGER   MUSTEN   UR   EN!

September förra året till maj i år var en fruktansvärt stressigt tid för mig med ständig underbemanning på jobbet och alldeles för lite sömn. När man snittar på 4-5 timmar sömn per natt måndag-fredag en längre period suger det verkligen musten ur en ordentligt och man har knappt energi kvar för något. Var på vippen och gå in i väggen totalt och därför har jag inte varit i form att skriva nyhetsbrev förrän nu. Behövde helt enkelt vila mig i form först. Med mina egna erfarenheter i bagaget upplevde jag starkt att Gud ville jag skulle skriva om just vila.
VILA   =   LÄKEDOM   FÖR   KROPP   &   SJÄL

Gud unnar oss att vila! <Psalm 23> säger bland annat att Gud låter oss vila på gröna ängar och för oss till vatten där vi finner ro. Både vår kropp och själ behöver vila och hämta nya krafter. Det är helt nödvändigt!
TÄNK   PÅ   VILODAGEN   SÅ   ATT   DU   HELGAR   DEN

Detta är nog det bud som många och kanske de flesta inte tänker på eller bryr sig om. <2 Mos 20:8> Men Gud vet att vi behöver varva ned och inte stressa åtminstone en dag i veckan. Men många struntar i detta och kör slut på sig själva. Vi behöver istället ta oss tid och stanna upp, stressa ned, hänga med Gud, göra roliga saker, träffa vänner med mera minst en dag i veckan för att må bra.
GÖR   SOM   GUD   -   VILA   PÅ   SJUNDE   DAGEN!

Till och med Gud tog sig tid och vilade. <1 Mos 2:2> Efter att ha skapat jorden och hela universum tog Gud det lugnt och vilade på sjunde dagen. Om till och med Gud tog sig tid att vila på sjunde dagen hur mycket mer behöver då inte vi bräckliga människor vila en dag i veckan! Det är inte konstigt att folk går i väggen och blir utbrända när man bara kör på i 150 och sällan tar sig tid och vila upp sig. Vi är inte byggda för att hålla på så! Vi behöver vila och återhämta oss för att må bra och inte förstöra oss själva.
VILODAGEN   -   TID   ATT   FOKUSERA   MER   PÅ   GUD

Det underbara med vilodagen är att när man stressar ned blir man också mer öppen för Gud och att höra Hans röst. Söndagen är en perfekt dag att ta sig lite extra tid att hänga med Gud och be och söka Hans vilja och också studera Bibeln, läsa kristna tidningar, böcker m m. Detta ger oss den andliga energikick vi så väl behöver för att kunna klara av arbetsveckan och leva till Guds ära.
SEGERRAPPORTER   FRÅN   METALBIBEL  -  SATSNINGARNA   2018!

Under året har Metalbibeln distribuerats både i Sverige och utomlands. På skivmässan Stockholm Metal Market gick det åt 52 Metalbiblar, trots att det sataniska bandet Dark Funeral hade skivsignering och de flesta som var där var fans till dem! Metalbibeln fanns även med på Vallentuna Flyg och Motordag där det gick åt 25 Metalbiblar, Bikerbiblar och Motorbiblar.

Sweden Rock gick det åt 200 ex och extra coolt i år var att hundratals personer varje dag kom till teamet för att få förbön! Även på världens största Metal Festival Wacken i Tyskland kom många för att få förbön och det gick ut 2000 ex. På Black Metal festivalen Kaltenbach Open Air som kallar sig för den ondaste festivalen i Österrike blev 3 frälsta och 50 Metalbiblar gick ut!

Internationellt har Metalbibeln även spridits på bland andra festivalerna Hell Fest i Frankrike (900 ex), CopenHell (50 ex), Into The Grave i Holland (200 ex), Baroeg open Air i Holland (500 ex) samt Knoxville Tattoo Convention i USA (20 ex). Den har fått ett bra mottagande av många, fått bryta fördomar och det har blivit många djupa samtal om Jesus och flera har blivit frälsta eller kommit tillbaks till tron! Amen.

All ära till Gud för vad Han gjort på dessa festivaler! Nu gäller det bara att vi fortsätter be att de som funnit Jesus blir bevarade och att de som fått med sig Metalbiblar hem läser dem och att Guds Helige Ande får beröra dem och hjälpa dem till en levande relation med Jesus.
METAL   BIBLE   INTERNATIONAL   -   ORGANISATION   FÖR   METAL   MISSION!

Arbetet med Metalbibeln växer stadigt och det finns nu ett 20 - tal Metal Bibel stationer runtom i världen! Den är också utgiven på 11 språk och fler är på gång. För att kunna jobba mer effektivt med Metalbibeln och nå ut till många fler med den internationellt har därför jag och min fru Hulda startat upp organisationen Metal Bible International (MBI). www.metalbibleinternational.com
BE   FÖR   METAL   BIBLE   INTERNATIONAL!

Be för oss att vi ska vara öppna för Guds ledning och fyllas med vishet, så att MBI blir allt det Gud har tänkt. Be att Metal Bible International ska få vara ett redskap för att leda många till tro på Jesus över hela världen.
BE   FÖR   METALBIBELN

Be att Gud ska fylla mig med vishet och inspiration att fortsätta leda arbetet med Metal - Bibeln så att den blir allt det Gud har tänkt. Be att jag ska vara helt öppen för Guds vilja. Be också att Gud ska inspirera och leda Daniel Karlsson, Roul Åkesson med flera så att de kan göra layout, text och rubriker i nya upplagor och översättningar enligt Guds vilja så att utformningen av Metalbibeln blir det Gud har tänkt.

Be också för alla andra som jobbar och kommer att jobba med Metalbibeln att Gud ska fylla dem med inspiration och vishet att göra allting på bästa sätt. http://www.metalbibel.nu
BE   FÖR   ENGELSKA   OCH   SPANSKA   METALBIBELN

Tack vare att Metalbibeln nu finns på dessa världsspråk kan vi nå ut till enormt många metalheads över hela världen med budskapet om Jesus! Be att de engelska och spanska metalbiblarna ska få bra distribution över hela världen och nå ut till många. Be att de ska få vara redskap för att bryta många fördomar och hjälpa många till tro på Jesus.
BE   FÖR   DE   NYA   ÖVERSÄTTNINGARNA

Be att hela arbetet med att översätta och ta fram Metalbibeln på portugisiska, grekiska, filipino, ungerska, italienska, slovakiska, finska och norska ska gå snabbt framåt och lyckas väl. Be att översättningarna blir allt det Gud har tänkt. Be att alla som jobbar med dessa översättningar ska fyllas med både vishet och inspiration. Be också att vi ska få in alla pengar som behövs så vi kan trycka.

Be även att den ryska,franska, bulgariska, holländska, polska, tyska, tjeckiska, danska och svenska metalbibeln ska få bryta många fördomar och få hjälpa många till tro på Jesus.
BE   FÖR   ALLA   SOM   FÅTT   ELLER   KÖPT   METALBIBELN

Be att Gud ska fortsätta sitt verk i alla som fått eller köpt en metalbibel. <Jes 55:11, Jer 1:12> Be att den ska läsas flitigt och att Guds Ord ska tala in i mångas situation och leda många till frälsning.

Be också att vittnesbörden i Metalbibeln ska få tala profetiskt rakt in i Bibelläsarnas situation. Be att Metalbibeln ska få bryta många fördomar och öppna upp många ögon så de ser ljuset från evangeliet och blir frälsta.
RAINBOW   ROCK   FESTIVAL   2018

Sveriges kristna metalfestival Rainbow Rock (som arrangerades av CMI) ägde rum 6 - 7 April 2018 i Arena Satelliten, Sollentuna (Stockholm). Medverkande band var Parakletos, One Bad Pig, Holy Blood, Northern Flame, Hilastherion, Flukt, Spyker, Peter 118, Veritas Infinita med flera. Under festivalen blev flera berörda av Gud och fick en nytändning. Amen. http://www.rbr-festival.com
METAL   PRAYER   DAY!

Det är 10-års-jubileum för Metal Prayer Day! Bönedagen går av stapeln på lördag 17 November kl 15:00 i Bredaryds Missionsförsamling (Norregårdsvägen 27, Bredaryd). Det kommer bli kraftfull bön för hårdrocksvärlden, Metalbibeln m m. Detta är också en jättebra möjlighet för dig som spelar i något kristet metalband att få personlig förbön! http://www.metalsanctuary.org/
BE   ATT   FLER   KRISTNA   METAL  -  BAND   FÅR   SPELA   PÅ   STORA   METALFESTIVALER

Ofta blir kristna metalband diskriminerade på grund av sin tro och får aldrig chansen att spela på de stora metal - festivalerna. Vi behöver därför be mycket mer aktivt att Gud ska öppna upp dörrar så att de kristna metalbanden får spela på de stora metalfestivalerna runtom i världen, så att Guds rike genom dem också kan spridas också från scenerna på de stora festivalerna. Be speciellt för arrangörer/bandbokare.

Vi kan också själva påverka! Vi kan visa att det finns ett intresse
för kristna metalband genom att gå in på festivalernas hemsidor och önska dem till t ex Sweden Rock och Wacken.
BE   FÖR   CHRISTIAN   LILJEGREN

Christian Liljegren (Narnia) står i en av frontpositionerna för Guds rike i Sveriges metalvärld och har därför mött mycket motstånd från mörkrets makter. Därför behöver han extra uppbackning i bön av oss!

Låt oss också be i Jesu namn att de förbannelser som riktats mot Christian ska falla platt till marken och inte kunna skada honom på något sätt. <Jes 54:17> Gud är den starkare och satan är en loser och när vi går emot honom i Jesu namn måste han ge vika! <Matt 28:18, Fil 2:9-11> Låt oss därför hålla Christian i bön och beskydda honom med våra böner.
AKTUELLA   BÖNEÄMNEN • Be för XT:s turné i kommunistiska Laos 2 - 4 november! Be att Guds Heliga Ande ska få beröra publiken under deras konserter och att detta i slutändan ska få leda till att många finner Jesus. Be att deras skiva Saved by the Blood får vara ett redskap för att leda många till tro. www.bjornstigsson.com/xt

 • Be för Narnia. Be att deras skiva We Still Believe ska få bra distribution och att många genom den ska finna Jesus. Be också att många kristna ska dras närmare Jesus genom den. http://www.narniatheband.com

 • Be för Metaltraktaten. Den är skräddarsydd för att ge till nyfrälsta hårdrockare för att ge dem grunderna i kristna tron så att de lättare kan växa i tron och bli bevarade. Den passar perfekt att ge till de som funnit Jesus genom Metalbibeln etc. Be att många hårdrockare ska bli bevarade i tron och växa andligen genom metaltraktaten. Be att den ska ge de nyfrälsta en stabil grund att bygga vidare på så att de blir fasta i tron och går starkt med Gud och inte avfaller. Be även att den ska få bli till stor välsignelse bland många spansk- och engelsk-talande runtom i världen.

 • Be för Metal For Jesus - skivan. Be att den ska bryta ny mark, nå ut till många och få stort genomslag för Guds rike i Metal - världen. Be att många genom denna skiva ska komma tillbaks till tron på Jesus igen. Be att Metal For Jesus - skivan ska få vara ett redskap både för att uppmuntra och inspirera många kristna i tron samt för att hjälpa många till tro på Jesus.

 • Be för All For The King. Be för deras debutskiva att den ska få vara ett redskap för att inspirera i tron och hjälpa många till tro på Jesus. www.facebook.com/thebandallfortheking/

 • Be för Pantokrator. Be att Pantokrators nya skiva ska bli det Gud har tänkt och få bli till stor välsignelse. www.pantokrator.com

 • Be för Metal House. Metal House är moderorganisationen för 7 visioner (Rainbow Rock, White Metal Shop, Christian Metalheads International, From My Metal Heart, Widows Shards, CMI Daily Prayer, White Metal Café). Be at Metal House ska få bli stor välsignelse och få vara ett redskap för att hjälpa många till tro och vidare på vägen. http://www.metalhouseonline.com

 • Be för Melech. Be att Guds Helige Ande får verka genom deras skiva Melech Ha Olam, så att många genom den dras närmare Jesus och kommer till tro. www.facebook.com/Melechofficial/?fref=ts

 • Be att Gud ska få leda Metal Sanctuary framåt efter sin plan och att föreningen ska få vara ett redskap för att hjälpa många till tro och vidare på Guds vägar. www.metalsanctuary.se

 • Be för Admonish. Be att bandmedlemmarna ska vara öppna för Guds ledning och att bandet ska bli det Gud har tänkt. Be också att inspelningen av deras nya skiva ska lyckas väl och bli allt det Gud har tänkt. Be att den ska få vara ett redskap för att hjälpa många till tro på Jesus http://www.admonish.org

 • Be för Marcus Olson. Marcus Olson är en goth/metal pastor i Göteborg. Han går runt bland de skumma svart/goth/metal-klubbarna och får vara ett starkt ljus för Jesus på dessa mörka platser. Han har fått leda många till tro och fått bli till stor välsignelse. Be att Gud ska beskydda honom från allt ont och fortsätta att använda honom starkt för att utbreda Guds rike i goth/metal-världen.

 • Be om fler skördearbetare som kan bärga in den stora skörden i Sveriges metalvärld! <Matt 9:37-38> Be också att Gud ska sända fler finansiärer som är villiga att satsa pengar på att sprida Guds rike i metalvärlden.

 • Be för Ulterium Records Be att de kristna skivorna som de släpper ska nå ut till många ofrälsta och att många som en frukt av detta finner Jesus. Be också för Emil Westerdahl ska vara öpen för Guds ledning så att han kan leda skivbolaget vidare dit Gud vill.

 • Be för Hero. Be att deras nya skiva Miracles får bli till stor välsignelse. http://herosweden.com/

 • Be för Crimson Moonlight. Be att Gud ska inspirera och leda bandet framåt efter sin plan och lägga ned sina tankar och idéer i deras hjärtan. http://www.crimsonmoonlight.com

 • Be för Metal For Jesus - sidan och alla andra kristna metal - sidor. Be att många ska bli frälsta som en frukt av vad Gud gör både direkt och indirekt genom dessa sidor.

 • Bed för alla kristna som spelar i ofrälsta band. Bed att Gud ska beskydda dem och att de ska få vara ett "salt i föruttnelsen". <Matt 5:13-16> Bed att Gud på detta sätt ska få omvända många band till tjänst för Honom.

 • Be för den kristna musiktidningen Noizegate Music. Be att den ska bli till stor välsignelse och att många ska finna Jesus genom denna tidning.

 • Be för Narnia, Crimson Moonlight, Pantokrator, XT med flera band som står i frontlinjen. Be att Gud ska beskydda dem och deras familjer, använda dem, behålla dem ödmjuka och hjälpa dem att behålla fokus samt hjälpa dem att stå emot de frestelser de möter. Ta tid och be för dem, de behöver verkligen vårt eldunderstöd!

 • Be att den svenska kristna metal - butiken Metal Community ska bli det Gud har tänkt och få bli till stor välsignelse för Herrens rike.T  -  SHIRT

Prayer Warriors t - shirts finns att köpa för 100 Kr (plus porto) i storlekarna XL och L (M är slutsålda). T-shirten är svart och har Prayer Warriors - logon (romerska soldaten) på framsidan och på baksidan står det "Releasing the mighty power of God!" i röd stil med typDärför är du alltså msnittet Algerian. För mer info checka in t-shirt-sektionen

Alla pengar som kommer in går oavkortat till Prayer Warriors. Därför är du alltså med och stödjer Prayer Warriors arbete genom att köpa denna t-shirt. Vill du beställa den är det bara att sätta in 148 Kr på plusgiro 6142105-3. Skriv "PW-T-shirt", storlek (XL,L,M) samt din adress på plusgiro-blanketten.

Om du skulle vilja stödja Prayer Warriors ekonomiskt kan du använda plusgiro
6142105-3. Skriv "till Prayer Warriors" på blanketten och adressera till mig (Johannes Jonsson).
HÖR  GÄRNA  AV  DIG  MED  BÖNEÄMNEN & VITTNESBÖRD

Du är alltid välkommen att höra av dig om du har något böneämne, vittnesbörd eller något annat som du vill ta med i kommande nyhetsbrev. Adress, tel och e-mail står längst ned på sidan.
PRAYER  WARRIORS
Johannes Jonsson
Mälstavägen 23
186 96 Vallentuna
info@prayerwarriors.se


| Huvudsida | Grundbrev | Äldre brev | Medlemskap | Gästbok | T - shirt |