PRAYER  WARRIORS


Matteus  18:19            Nr  2  -  2000


Var hälsade alla warriors i Herrens armé! <2 Tim 2:3-4, Dom 6:12> Snart är det sommar och dags igen för vår storsamling på Nyhem! Det brukar vara en av årets höjdpunkter så gör vad du kan för att vara med. Nyhetsbrevet innehåller denna gång en rapport från Bobfest 2000 (stort tack för ert bönestöd! Det betydde mycket!) som med Guds hjälp blev en hellyckad satsning trots diverse problem. (Egentligen är det ganska bra att man stöter på problem för då inser man hur beroende man är av Gud. :-) Ha en skön Sommar och kom ihåg att Gud är med dig och Han kommer aldrig att svika dig. <Heb 13:5, Dom 6:12>

In His Service
JohannesBÖNESAMLING  PÅ  NYHEM!!
Årets stora samling kommer som vanligt att hållas på Nyhemsveckan där vi kommer ha en stor bönesamling för kristen metal. Datumet är söndag 11:e juni och tiden ca 13:00 (direkt efter förmiddagsmötet). Mer info kommer att finnas på anslags-tavlan på konferensområdet. Kom gärna dit så många som möjligt! Har du frågor är det bara att du kontaktar mig. Mer info om Nyhemsveckan finns på sidan www.crossnet.se/nyhem


BOBFEST  2000
Efter mycket bön, förberedelse och förarbeten var det äntligen dags för Bobfest 2000! Det första som hände var att det trasslade med Bob's lägenhet. Tanken var att han skulle bo i en lägenhet men i sista stund hoppade lägenhetsägaren av och kunde inte ta emot Bob. Bob kom med planet på onsdag. Olov och Daniel (två av arrangörerna) hämtade honom och åkte sedan runt till bland hotellen för att kolla om det fanns något rum ledigt. Men det fanns inte ett rum som var ledigt!!

Men senare under dagen ringde dem från ett hotell och sade att ett rum blivit ledigt. Kruxet var bara att det kostade över 1300 spänn per natt! När Bob sedan skulle ta ut pengar fanns det inte ett öre på hans konto, trots att han visste att det skulle finnas en hel del dollar där! Men Gud öppnade en möjlighet i krisen genom Pingstkyrkan i Sollentuna. Olov och Daniel åkte dit med Bob och det visade sig att dem hade ett rum där, där Bob fick sova gratis ett par nätter! Så det löste sig men det tog ett antal timmar extra... Sedan ordnade det sig så Bob fick bo i en tom lägenhet under själva Bobfest.

Sedan kom ett jätteproblem! För det visade sig att lokalerna i Filadelfia blivit DUBBELBOKADE!! Och det fick vi veta två dagar innan festivalen! Det var nämligen så att vår kontaktperson utanför Bobfestteamet som fixat med bokningen avi Filadelfia inte hade snackat med alla ansvariga så vår bokning hade mer eller mindre runnit ut i sanden. :-( Så där satt vi på torsdagen och tjafsade med folket i Filadelfia för att få ordning på lokalbekymret. Det som krockade med oss var en ungdomssamling.

Och dem VÄGRADE att flytta på sig från 500-salen som hade varit perfekt för oss. (Men de sade att hade dem vetat om situationen långt tidigare skulle det gått bra men inte nu) Trots att vi skulle ha stört dem mindre om vi varit i 500-salen och de i stora salen. Men icke. :-( Så vi hade att välja på att antingen vara i stora salen eller att inte ha någon lokal alls att vara i, så valet var ganska lätt. Torsdagen avslutades dock på ett bra sätt. Vi arrangörer och Sanctuary-teamet med Bob i spetsen samlades nämligen och bad tillsammans för festivalen.

Fredagen kom och vi arrangörer fortsatte att jobba järnet med förberedelserna. Vi fick också veta att en person skulle ta med sig 20 ofrälsta på fredagskonserten! Wow, det är sån't som gör en glad! En rolig sak med årets festival var också att det kom folk ända från Holland, Polen, Lettland, Tyskland, England och en ända från USA för att vara med! Också skoj med alla norrmän och finländare som var där.

Vi kom igång en timme senare än beräknat med festivalen. Men sedan flöt det på bra. (Bob sade mycket bra så jag kan verkligen rekommendera att ni köper kassetterna.) Innan Bob talade spelade Approlo några låtar. När Bob var klar var det hög tid för fredagskonserten med Vital Sign, Sons of Thunder, Soapbox och Sanctifica.. Kom ca 250 personer till den.

Lördagen började med en rivstart kl 8:00 för oss arrangörer för att hinna fixa iordning inför 10:00-mötet. Jim LaVerde (ex Barren Cross) ledde lovsången ackompanjerad av Sons of Thunder. Bitvis var det riktig hårdrockspraise under helgen. Man önskar att det skulle vara det jämt ute i församlingarna. :-) Bob sade återigen mycket bra och tänkvärda saker under både 10:00 och 13:30 mötena.

Sedan var det dags för stora konserten på Klubben. Min uppskattning är att det var typ 350-400 där varav ganska många ofrälsta. Ett gäng satanister var också där. Under Deuteronomiums set försökte dem bilda en ring för att ha en seans eller något liknande, men då bad kristna som stod i närheten att Deuteronomium skulle spela en lovsång. Strax efter spelade de sin lovsång Northern Praise, och satanisterna blev helt förvillade! Dem splittrades och deras planer gick om intet. :-) Amen. Gud har makten och det är kraft i lovsången.

En annan rolig sak på Klubben var också att lokal-TV var där! De hade sett en av våra affischer och kommit dit. De visade sig att dem hade ett profant death/black metal program på lokal-TV i stockholm. De gjorde intervjuer med oss arrangörer och blev glatt överaskade att alla banden var kristna. De intervjuade också flera av banden och självaste Bob Beeman! Amen, det var verkligen ett verk av Gud att de kom dit och gjorde reportage. De filmade också en del från konserten. Det roliga var också att de inte hade något emot att banden var kristna. Be att Gud ska fortsätta verka på alla som såg detta reportage.

Konserten började i tid i år. :-) Banden som spelade var Silver, Deuteronomium, Laudamus, Veni Domine, Antestor och Crimson Moonlight. Basisten i Deuter-onomium, berättade om sin bror som dött nyligen och sa bla att vi inte är här för alltid, utan det gäller att vi tar vara på Jesu budskap och gör det bästa av våra liv. Mycket starkt och rakt från hjärtat.

Ljudet under lördagskonserten var kanonbra och det var stor skillnad mot det crappiga ljudet på Quantum förra året. På Klubben kan dem verkligen mixa hårdrock bra. I år var det också en proffsig ljuskille som gjorde ett dunderjobb med strålkastarna. Jag gick och riktigt njöt under konserten, verkligen skoj att det flöt på så bra i år med konserterna, det var mycket pyssel innan men när allt väl kommit igång flöt det på hur bra som helst.

Sedan var ju tanken att vi skulle avsluta Bobfest med ett gemensamt möte i Filadelfia på söndagen. Vi hade fått löfte om att vi skulle få ca 15 minuter av mötet. Men när Bobfest väl började hade dem ändrat sig totalt och vi fick inte ens en minut! Vi fick inte ens säga ett ord om Bobfest och inte heller ta upp något andrahandsoffer till Bobfest trots att vi hade hållit festivalen i Filadelfias lokaler! Vi pratade med några tanter utanför möteslokalen som gärna skulle vilja veta mer om Bobfest. Till och med dem ville veta och ändå var det tvärkört att få säga något...

Pastor Bob hade pratat mycket om att religon/religiositet är vår största fiende och det fick man ju bekräftat... Det är tydligen lättare att komma med i profan black metal TV än att få tala i kyrkan... hmmmm.... Men annars var Filadelfia riktigt schyssta och försökte hjälpa oss på allt sätt och vis och vi fick också låna deras lokal gratis vilket vi är mycket tacksamma för.

Som helhet är jag ändå HELNÖJD med Bobfest 2000 och jag hoppas att alla som var där har fått ut mycket av den. Det känns också skoj att den vision som jag haft så länge om en årligen återkommande kristen metal festival gått i uppfyllelse.

Fortsätt också BE för de ofrälsta som var där att Gud ska fortsätta sitt verk i dem.

Jag vill också passa på att tacka mina goda vänner Olov, Rickard, Daniel och Johan som alla gjort ett JÄTTEJOBB för att göra Bobfest till en verklighet. Stort tack också till Pastor Bob Beeman för bra undervisning, Nordic Mission, hela Sanctuaryteamet, alla besökare, alla som hjälpt till, alla som bett för festivalen, Bageribolaget, Bilsom, FS, alla kyrkor som hjälpt till med övernattning, men mest av allt vill jag ändå tacka JESUS som gjort detta möjligt.

Till sist några glädjande saker som jag ger Gud all ära för: Bageribolaget sponsrades oss med 300 baguetter, Bilsom sponsrade med 1000 öronproppar, tunnelbanan började köra natt igen helgen innan Bobfest efter att inte gått nattetid på flera år! (Tack vare detta blev det mycket lättare för alla besökare att ta sig till övernattnings-kyrkorna)

Det var också jätteskoj att träffa många Prayer Warriors och andra som jag haft mycket kontakt med men inte fått se i verkligheten tidigare.

Allt som allt är jag HELNÖJD med Bobfest 2000 (med några undantag) och tycker att det varit den bästa helgen i mitt liv. Jag hoppas får se er alla om ett år på nästa Bobfest... Vill ni stödja Bobfest så att ekonomin går runt är vi också mycket tacksamma om ni vill köpa Bobfest - t-shirten eller Bobs undervisning (helst bäge :-))

Gud välsigne er alla och tack igen för era böner
In His Service
Johannes
Bobfest 2000


STÖD  BOBFEST!
Vill du stödja Bobfest (och hjälpa oss arrangörer att betala alla räkningar) kan du köpa den coola och exklusiva Bobfest - t-shirten samt Pastor Bobs undervisning. T-shirten kostar 120 Kr (inklusive porto) och Bob Beemans undervisning finns samlad på 3 kassetter som kostar 50 Kr styck eller 140 Kr (inklusive porto) för alla 3. Pengarna kan du sätta in på Olov Davidssons postgirokonto 606 03 65-1. Mer info, konsertbilder m m finns att beskåda på Bobfest - sidan http://come.to/bobfest  AKTUELLA   BÖNEÄMNEN
 • Be att ska gå bra med inspelning och allt annat som rör Narnia's nya skiva samt Christian Liljegrens (sångaren i Narnia) soloprojekt. Be att Gud ska använda dessa skivor på ett mäktigt sätt för att hjälpa många till tro på Jesus. Be också att de ska bli till stor välsignelse och hjälp för alla som redan är frälsta.

 • Be att Sons of Thunders, Laudamus och Sanctificas nya skivor ska bli stor välsignelse för Herrens rike, bryta många fördomar och öppna upp mångas ögon så de förstår att Jesus är svaret.

 • Crimson Moonlight har planer på en fulllängdare och söker efter lämpligt skivbolag. Be att Gud ska leda dem rätt och att de rätta dörrarna ska öppnas. Be också för deras mini - cd. Be att många svartmetallare ska få tag i denna skiva, gripas av budskapet och inse att det bästa livet kan endast Gud ge. Be också att Gud ska beskydda bandmedlemmarna från allt ont och att de ska få vara starka ljus för Herrens rike.

 • Be för Endtime Productions och CL Music and Publishing. Be att skivorna som de släpper ska nå många ofrälsta och att många som en frukt av detta finner Jesus. Be också för Samuel Durling och Christian Liljegren, som leder dessa skivbolag, att dem ska vara öppna för Guds ledning så att dem kan leda skivbolagen vidare dit Gud vill.

 • Satellite Metal är ett kristet Metalprogram på Radio i Jönköpingstrakten. Be att de ska nå ut till många och att många ska bli frälsta som en frukt av dessa program. Be också att producenterna ska fyllas med vishet att gå vidare med programmen så de blir allt det som Gud har tänkt.

 • Fortsätt också be för den kristna Metal - listan Metal Countdown, att den ska bli det som Gud har tänkt och att vi ska få se allt större frukt genom vårt radioarbete. Be att allt fler hårdrockare ska börja lyssna på våra program och också ta till sig budskapet. Fortsätt också be att Jonas, som varit en av producenterna, ska komma tillbaka till tron. Be också att det kristna metal - programmet Metal Radio ska bli det Gud har tänkt. Be att allt fler av våra lyssnare ska vända om till Jesus.

 • Be för Metal For Jesus - sidan och alla andra kristna metal - sidor. Be att många ska bli frälsta som en frukt av vad Gud gör både direkt och indirekt genom dessa sidor.

 • Bed för alla kristna som spelar i ofrälsta band. Bed att Guds ska beskydda dem och att de ska få vara ett "salt i föruttnelsen". <Matt 5:13-16> Bed att Gud på detta sätt ska få omvända många band till tjänst för Honom.

 • Be för den kristna metaltidningen Noizegate. Be att den ska bli till stor välsignelse och att många ska finna Jesus genom denna tidning.

 • Be för Narnia, Crimson Moonlight, Sanctifica, Admonish med flera grupper som står i frontlinjen. Be att Gud ska beskydda dem, använda dem, behålla dem ödmjuka och hjälpa dem att stå emot de frestelser de möter. Ta tid och be för dem, de behöver verkligen vårt eldunderstöd!

 • Be att den svenska kristna metal-distributören Metal Community ska bli det Gud har tänkt och få bli till stor välsignelse för Herrens rike.
GÅ  GÄRNA  ÖVER  TILL  E-MAIL
En praktisk sak som sparar mig både tid och pengar är om fler går över till e-mail så att jag kan skicka ut nyhetsbrevet via e-mail istället. (På grund av trubbel med filformat fungerar det tyvärr endast för PC.) Vill du få nyhetsbreven via e-mail är det bara att du hör av dig och meddelar mig vilken adress du har så skickar jag via e-mail framöver.

Prayer Warriors t - shirts finns att köpa för 140 Kr (inklusive porto) i storlekarna XL, L och M. T-shirten är svart och har Prayer Warriors - logon (romerska soldaten) på framsidan och på baksidan står det "Releasing the mighty power of God!" i röd stil med typsnittet Algerian. Alla pengar som kommer in går oavkortat till Prayer Warriors. Därför är du alltså med och stödjer Prayer Warriors arbete genom att köpa denna t - shirt


HÖR  GÄRNA  AV  DIG  MED  BÖNEÄMNEN,  VITTNESBÖRD  ETC!
Du är alltid välkommen att höra av dig om du har något böneämne, vittnesbörd eller något annat som du vill ta med i kommande nyhetsbrev. Adress, tel och fax och e-mail står längst ned på sidan.

Om du vill stödja Prayer Warriors ekonomiskt kan du använda postgiro 614 21 05 - 3. Skriv "till Prayer Warriors" på blanketten och adressera till mig (Johannes Jonsson).

Nästa nyhetsbrev kommer i september (preliminärt). Till dess - Keep your focus on JESUS 'n' keep on Rocking 4 the ROCK!


PRAYER  WARRIORS
Johannes Jonsson
Nederstavägen 1
137 55 Tungelsta

| Huvudsida | Grundbrev | Äldre brev | Medlemskap | Gästbok | T - shirt |