PRAYER  WARRIORS


Matteus  18:19            Nr  2  -  2004


Var hälsade alla warriors i Herrens armé! <2 Tim 2:3-4, Dom 6:12> Hoppas ni haft en skön sommar.

Nyhetsbrevet innehåller denna gång flera bönesvar. Undervisningen handlar om vad vi kan lära oss av de tragiska händelserna i Knutby.

In His Service
JohannesINGENTING   KAN   DÖLJAS   FÖR GUD!
Det första som slår mig när det gäller Knutby-tragedin är att ingenting kan döljas för Gud. Bibeln säger också att med skamligt leverne följer vanära och det har vi verkligen sett bevisat i detta tragiska fall. En viktig sak vi kan lära oss av det som hänt i Knutby att vi aldrig får ta lätt på synd! En synd leder lätt till ännu en synd och om man inte omvänder sig är risken stor att man blir förhärdad och faller i värre och värre synder i en nedåtgående spiral. Synd får också alltid konsekvenser som man inte kan springa ifrån.


PRÖVA   PROFETISKT   TAL!
I Knutby har några mycket skumma läror florerat och Gud påstås ha sagt både det ena och det andra. Men som kristen ska man inte svälja allt! Bibeln uppmanar oss att pröva profetiskt tal. <1 Thess 5:20-21> Vi ska pröva det, först och främst mot Guds Ord. Om profetian motsäger det som står i Bibeln så är profetian falsk oavsett vem som burit fram den. Därför är det enormt viktigt att man tar sig tid att läsa Bibeln så man vet vad Bibeln säger.

Dessutom ska man vara försiktigt och inte ta saker ur sitt sammanhang och bygga en egen lära runt ett enstaka Bibelord, utan det gäller att se till att det stämmer överens med Bibeln i stort, annars kan det bli hur galet som helst.

Det som hänt i Knutby är ett varnande exempel för oss alla. Två orsaker till att det gick så snett är dels att synden florerade utan att man gjorde något åt den och dels att man ej prövade profetiskt tal. Låt oss alla ta varning av det som hänt och må vi slippa se någon liknande tragedi i framtiden.


  BÖNESVAR!!
  Bön är kraftfullt och det händer saker när vi ber. Sedan senast har vi fått flera bönesvar:

 • Vi har länge bett att det skulle lösa sig för Veni Domine så att de kan släppa sin nya skiva. I flera år har deras skivbolag vägrat att släppa skivan eller låta ett annat bolag släppa den. Men som svar på bön är nu skivbolaget helt plötsligt mycket förstående och plattan kommer inom kort ut på Rivel Records. Amen! www.venidomine.com

 • Vi bad också i förra nyhetsbrevet för Narnias spelning på Sveriges största metalfestival Sweden Rock Festival. Deras spelning gick kanonbra och det kändes i atmosfären att det var en annan Ande som verkade under Narnias spelning än det var när de andra banden spelade. Christian sa bland annat att vi tillägnar nästa låt Jesus Kristus, och sen körde de Long Live The King. Under denna låt var det som om strömmar av levande vatten från Himlen flödade ut genom Narnia och berörde publiken. Efter konserten var det många som hörde av sig till bandet och berättade att de blivit berörda av Gud. En intressant sak som tydligt visar att det är Gud som har makten är också vad som hände med vädret. När Narnia spelade kom solen fram men när ett satanistiskt black metal band spelade senare under kvällen bara öste regnet ner! Narnia fick vara ett starkt ljus för Jesus på SRF och det märktes tydligt att de hade ett starkt bönestöd i ryggen. www.narniaworld.com

 • Vi har också bett att Gud ska öppna upp de rätta dörrarna för det symfoniska metalbandet Divinefire samt för Audiovision så att dessa skivor släpps på rätt bolag och i rätt tid. Och som svar på bön har både Divinefire och Audiovision nu skrivit kontrakt med ett av de största profana metalbolagen i Japan! Amen. Divinefire kommer ut där i slutet av året och släpps sedan i Europa av Rivel Records nästa år. www.divinefire.net


BE   FÖR   CHRISTIAN   RIVEL!
Christian Rivel (Narnia, Rivel Records) står i en av frontpositionerna för Guds rike i Sveriges metalvärld och har därför mött mycket motstånd från mörkrets makter. Därför behöver han extra uppbackning i bön av oss! Låt oss därför be i Jesu namn att de förbannelser som riktats mot Christian ska falla platt till marken och inte kunna skada honom på något sätt. <Jes 54:17> Gud är den starkare och satan är en loser och när vi går emot honom i Jesu namn måste han ge vika! <Matt 28:18, Fil 2:9-11> Låt oss därför hålla Christian i bön och beskydda honom med våra böner.

Christian har även flera intressanta projekt på gång som han behöver förbön för. Ett av dem är Divinefire. På denna cd kommer bland annat Jani Stefanovic (Renascent), Torbjörn Weinesjö & Fredric Sjöholm (Veni Domine), Eric Clayton (Saviour Machine), Carl-Johan Grimmark & Andreas Olsson (Narnia) att medverka. Be att skivan ska bli allt det Gud har tänkt och att den ska bli till stor välsignelse för Guds rike. Be att många ska finna Gud genom denna cd och att den ska få vara ett redskap för att dra många kristna närmare Gud.

Just nu färdigställs plattan Christian Rivelīs Audiovision. Christian har genom detta album fått vittna för många etablerade musiker om den levande Gud han tror på. De som medverkar på plattan är bland andra Bruce Kulick (Grand Funk Railroad & ex. Kiss), Jeff Scott Soto (Talisman & ex. Yngwie Malmsteenīs Rising Force), Janne Stark (Locomotive Breath), Mic Michaeli (Europe), Lars Chriss (Lion's Share) med flera. Be att skivan ska bli allt det Gud har tänkt och Gud ska få beröra alla medverkande starkt med sin Ande så att de ofrälsta grips av en längtan efter att lära känna Gud. Be att skivan ska bli allt det Gud har tänkt och Gud ska fortsätta sitt verk i alla medverkande personers liv så att de ofrälsta mer och mer grips av en längtan efter att lära känna Gud. Be att skivan ska bli till stor välsignelse och få hjälpa många till tro på Gud.


METALBIBELN    FÖRSENAD
MetalBibeln har blivit försenad framförallt på grund av att Bible For The Nations som kommer trycka den har haft fullt upp med att hinna ge ut FotbollsBibeln i tid till Fotbolls-EM. Men nu har de äntligen tid att börja satsa på MetalBibeln på allvar! Det är även de som kommer göra layouten för sidorna. Be att Gud ska inspirera och leda dem i detta arbete och att hela MetalBibeln blir det Gud har tänkt. Jag väntar också in några till vittnesbörd. Be att de blir det Gud har tänkt och att de som skriver vittnesbörden är öppna för Guds Ande så de kan skriva de rätta sakerna, så att deras vittnesbörd får tala profetiskt in i Bibelläsarnas situation.

MetalBibeln kommer förutom Nya Testamentet på ett modernt enkelt språk (Levande Bibeln) även innehålla vittnesbörd av Nicko McBrain (Iron Maiden), Tommy Aldridge (Whitesnake), Rob Rock, Steve Rowe (Mortification), Ken Tamplin, Christian Rivel (Narnia), Simon "Pilgrim" Rosén (Crimson Moonlight), Torbjörn Weinesjö (Veni Domine), Karl Walfridsson (Pantokrator), Pastor Bob Beeman, Carl Johan Grimmark (Narnia) och många fler.


METALBIBELN    KAN    FÖRBESTÄLLAS!
Det går bra att redan nu förbeställa MetalBibeln nu så får du den direkt den är tryckt. MetalBibeln kommer kosta 100 Kr styck (plus porto) och om du beställer minst 10 ex kostar de 80 Kr styck (plus porto). Tanken är att vi kristna ska köpa så många metalbiblar som möjligt som vi sen kan dela ut gratis till ofrälsta runtomkring oss. MetalBibeln kostar 100 Kr styck (plus porto) och om du beställer minst 10 ex kostar de 80 Kr styck. (plus porto).

MetalBibeln kan beställas från http://www.metalbibel.nu Där kan du också läsa mer om MetalBibeln och se hur omslag och baksida kommer se ut.


HJÄLP/STÖD   METALBIBELN!
Om du vill tipsa om sponsorer/annonsörer etc eller hjälpa till på annat sätt är det bara att du hör av dig till johannes@metalbibel.nu Om du tycker att MetalBibeln är värd att stödja kan du också sätta in din gåva på mitt postgirokonto 614 21 05-3. Skriv "till Metal-Bibeln" på postgiroblanketten.


BE   FÖR   METALBIBELN
Det behövs mycket bön för att detta projekt ska gå i hamn. Be att Gud ska fylla mig med vishet och inspiration att leda arbetet med Metal-Bibeln så att den blir allt det Gud har tänkt. Be att jag ska vara helt öppen för Guds vilja. Be också för alla andra som kommer att medverka i detta arbete. Be att Gud ska inspirera varje person och fylla alla med vishet att göra allting på bästa sätt.

Be att de som skriver vittnesbörd ska ha ett vidöppet sinne för Gud och att det de skriver ska få tala profetiskt rakt in i Bibelläsarnas situation. Be att Metal-Bibeln ska få bryta många fördomar och öppna upp många ögon så de ser ljuset från evangeliet och blir frälsta. Be också att varje krona som behövs för att trycka Biblarna ska komma in i god tid innan tryckningen


METALTRAKTATEN   NYTRYCKT!
Metaltraktaten är nu äntligen nytryckt i en förbättrad upplaga. Den innehåller grunderna i kristen tro och passar perfekt att ge till nyfrälsta hårdrockare. Genom traktaten får de en bra grund att stå på, så att de kan bli fasta i tron och växa andligen, även om de inte har kontakt med andra kristna den första tiden. Förutom text innehåller traktaten också flera bilder av en hårdrockare i olika situationer. Traktaten är i A5 format och innehåller ca 30 sidor. Om du vill beställa något ex av den och ge till någon nyfrälst metalhead i din närhet är det bara att du hör av dig så skickar jag över den. Den kostar 10 Kr styck + porto.

MetalBibeln och Metaltraktaten kommer även kopplas ihop. De som läst MetalBibeln och bestämt sig för att följa Jesus kan höra av sig så får de Metaltraktaten gratis. Detta kommer leda till att många bli bevarade i tron och inte avfaller.  AKTUELLA   BÖNEÄMNEN

 • Be för Heartcry.Be att det ska gå bra med inspelningen av deras nya skiva och att den ska bli allt det Gud har tänkt. Be att den ska nå ut till många och få bli till stor välsignelse.

 • Be för Laudamus.Bandet håller just nu på att nyinspela Unlimited Love med nya arrangemang + två bonusspår. Be att bandmedlemmarna ska vara öppna för Guds ledning och att skivan ska bli allt det Gud har tänkt. Be att det ska gå bra med både inspelning och mixning. Be att skivan ska få beröra både frälsta och ofrälsta och bli ett redskap för att hjälpa många till tro på Gud och till att dra kristna närmare Gud. Be också att bandmedlemmarna ska fyllas med vishet att fatta de rätta besluten enligt Herrens vilja. http://www.laudamus.se

 • Be Crimson Moonlight. De kommer inom kort spela in sin nya cd. Be att Gud ska välsigna inspelning och mixning, att bandmedlemmarna ska vara öppna för Guds Ande och att skivan överhuvudtaget ska bli det Gud har tänkt. Be och att skivan ska få beröra de som lyssnar så att många genom denna cd finner Gud. Be också att den ska bli till välsignelse för många kristna och ge både styrka, tröst och inspiration. Be att skivan ska nå ut till många och bli till stor nytta för Herrens rike. http://www.crimsonmoonlight.com

 • Be för Narnia. Be att deras cd The Great Fall ska få hjälpa många till tro, nå ut till många samt bli till uppmuntran och välsignelse för de som redan är frälsta. Be att deras live-dvd ska få beröra många och vara ett redskap för att hjälpa många till tro. http://www.narniaworld.com

 • Be för Metaltraktaten. Be att många hårdrockare ska bli bevarade i tron och växa andligen genom den. Be att traktaten ska bli till stor nytta för Herrens rike och ge de nyfrälsta en stabil grund att bygga vidare på så att de blir fasta i tron och går starkt med Gud och inte avfaller.

 • Melodiska Metalbandet Harmony har släppt sin debutskiva Dreaming Awake. Be att den ska få hjälpa många både till tro och vidare på Herrens vägar. http://www.harmonymetal.net

 • Be för Laudamus. Be att Laudamus nya cd Lost In Vain ska få hjälpa många till tro samt bli till välsignelse och inspiration för alla som redan funnit Jesus. http://www.laudamus.se

 • Be för Marcus Olson. Marcus Olson är en goth/metal pastor i Göteborg. Han går runt bland de skumma svart/goth/metal-klubbarna och får vara ett starkt ljus för Jesus på dessa mörka platser. Han har fått leda många till tro och fått bli till stor välsignelse. Be att Gud ska beskydda honom från allt ont och fortsätta att använda honom starkt för att utbreda Guds rike i goth/metal-världen.

 • Be för Leviticus. Be att deras live-cd "Live At Bobfest 2003" ska få bli till stor välsignelse och vara ett redskap för att hjälpa många till tro och vidare på Herrens vägar. Be också att det ska gå bra med inspelning och mixning av deras nya studioplatta och att skivan blir allt det Gud har tänkt. Be att många genom denna cd ska finna Jesus. http://www.leviticus.se

 • Rivel Records har fått profan distribution via Soundpollution. Be att detta ska leda till att många upptäcker de kristna banden, checkar in texterna och bli frälsta. Be att Gud ska använda dessa skivor på ett mäktigt sätt för att hjälpa många till tro på Jesus. Be också att skivorna ska bli till stor välsignelse och hjälp för alla som redan är frälsta. http://www.rivelrecords.com

 • Be för Veni Domines nya skiva Album of Labour. Be att många via denna cd ska finna Jesus. Be även att många som redan är frälsta ska bli uppbyggda i tron och dras närmare Jesus som en frukt av denna skiva. http://www.venidomine.com

 • Be för Endtime Productions och Rivel Records Be att skivorna som de släpper ska nå många ofrälsta och att många som en frukt av detta finner Jesus. Be också för Samuel Durling och Christian Rivel, som leder dessa skivbolag, att dem ska vara öppna för Guds ledning så att dem kan leda skivbolagen vidare dit Gud vill.

 • Fortsätt också be för den kristna Metal - listan Metal Countdown, att den ska bli det som Gud har tänkt och att vi ska få se allt större frukt genom vårt radioarbete. Be att allt fler hårdrockare ska börja lyssna på våra program och också ta till sig budskapet. Fortsätt också be att Jonas, som varit en av producenterna, ska komma tillbaka till tron. Be också att det kristna metal - programmet Metal Radio ska bli det Gud har tänkt. Be att allt fler av våra lyssnare ska vända om till Jesus.

 • Be för Metal For Jesus - sidan och alla andra kristna metal - sidor. Be att många ska bli frälsta som en frukt av vad Gud gör både direkt och indirekt genom dessa sidor.

 • Devotion är en svensk Metaltidning. Be att den ska bli till stor välsignelse och få hjälpa många till tro på Kristus. http://get.to/DevotionHardMusicMagazine

 • Bed för alla kristna som spelar i ofrälsta band. Bed att Gud ska beskydda dem och att de ska få vara ett "salt i föruttnelsen". <Matt 5:13-16> Bed att Gud på detta sätt ska få omvända många band till tjänst för Honom.

 • Be för den kristna rock/metaltidningen Noizegate. Be att den ska bli till stor välsignelse och att många ska finna Jesus genom denna tidning.

 • Be för Narnia, Crimson Moonlight, Pantokrator med flera grupper som står i frontlinjen. Be att Gud ska beskydda dem, använda dem, behålla dem ödmjuka och hjälpa dem att stå emot de frestelser de möter. Ta tid och be för dem, de behöver verkligen vårt eldunderstöd!

 • Be att den svenska kristna metal-distributören Metal Community ska bli det Gud har tänkt och få bli till stor välsignelse för Herrens rike.


GÅ  GÄRNA  ÖVER  TILL  E-MAIL
En praktisk sak som sparar mig både tid och pengar är om fler går över till e-mail så att jag kan skicka ut nyhetsbrevet via e-mail istället. Vill du få nyhetsbreven via e-mail är det bara att du hör av dig och meddelar mig vilken adress du har så skickar jag via e-mail framöver.


T - SHIRT
Prayer Warriors t - shirts finns att köpa för 100 Kr (plus porto) i storlekarna XL, L och M. T-shirten är svart och har Prayer Warriors - logon (romerska soldaten) på framsidan och på baksidan står det "Releasing the mighty power of God!" i röd stil med typ Därför är du alltså msnittet Algerian. Alla pengar som kommer in går oavkortat till Prayer Warriors. Därför är du alltså med och stödjer Prayer Warriors arbete genom att köpa denna t - shirt Vill du beställa den är det bara att sätta in 140 Kr på postgiro 614 21 05-3. Skriv "PW-T-shirt", storlek (XL,L,M) samt din adress på postgiro-blanketten.


HÖR  GÄRNA  AV  DIG  MED  BÖNEÄMNEN & VITTNESBÖRD
Du är alltid välkommen att höra av dig om du har något böneämne, vittnesbörd eller något annat som du vill ta med i kommande nyhetsbrev. Adress, tel och fax och e-mail står längst ned på sidan.

Om du vill stödja Prayer Warriors ekonomiskt kan du använda postgiro 614 21 05 - 3. Skriv "till Prayer Warriors" på blanketten och adressera till mig (Johannes Jonsson).

Nästa nyhetsbrev kommer i november. Till dess - Keep your focus on JESUS 'n' keep on Rocking 4 the ROCK!


PRAYER  WARRIORS
Johannes Jonsson
Nederstavägen 1
137 55 Tungelsta

| Huvudsida | Grundbrev | Äldre brev | Medlemskap | Gästbok | T - shirt |