PRAYER  WARRIORS


Matteus  18:19            Nr  2  -  2005


Var hälsade alla warriors! <2 Tim 2:3-4, Dom 6:12> Nyhetsbrevet innehåller denna gång bland annat en segerrapport från Sweden Rock Festival där Metalbibeln delades ut. Undervisningen handlar om vikten av att vi stillar oss och verkligen söker Guds ledning.

In His Service
JohannesSTILLA   DIG   OCH   TA   DIG   TID   ATT   SÖKA   GUD!
Vi lever i ett jäktigt samhälle och ibland har vi tyvärr alldeles för bråttom och missar att lyssna in oss på Guds röst. Gud vill tala till oss och Han vill hjälpa oss, men för att Han ska kunna göra det behöver vi stilla oss och verkligen ta oss tid att söka Guds ledning. <Ord 8:17, Matt 6:6> För att kunna koncentrera sig ordentligt på Gud är det en fördel om man drar sig undan till något ställe där man kan be ostört. Jesus drog sig ofta undan för att kunna be ifred och vi behöver göra detsamma. <Mark 1:35, 6:46, 14:32, Luk 6:12, Matt 6:6> När vi gör detta blir det lättare att söka Gud och ha ett öppet sinne för det Han vill säga.

Ofta tar det också en stund innan man kan varva ned och koppla av det jordiska ordentligt, därför ska man inte jäkta när man söker Gud utan låta det ta den tid det tar. Om man tar sig tid att verkligen söka Gud och Hans vilja blir man även förskonad för en massa onödiga problem som orsakats av att man inte sökt Guds vilja utan istället gjort saker efter eget huvud i egen kraft.


BE   FÖR   CHRISTIAN   RIVEL!
Christian Rivel (Narnia, Rivel Records) står i en av frontpositionerna för Guds rike i Sveriges metalvärld och har därför mött mycket motstånd från mörkrets makter. Därför behöver han extra uppbackning i bön av oss! Låt oss därför be i Jesu namn att de förbannelser som riktats mot Christian ska falla platt till marken och inte kunna skada honom på något sätt. <Jes 54:17> Gud är den starkare och satan är en loser och när vi går emot honom i Jesu namn måste han ge vika! <Matt 28:18, Fil 2:9-11> Låt oss därför hålla Christian i bön och beskydda honom med våra böner.


METALBIBELN   ÄR  NU   KLAR!
Äntligen, efter tre års arbete och mycket bön är metalbibeln klar! Det blev tryckt lagom till Sweden Rock Festival. Förutom vittnesbörd innehåller metalbibeln en speciell del om frälsningen, en länk-sektion med mera. Vill du se smakprov på hur den ser ut kan du checka in trailern på http://www.metalcommunity.se/bildspel.wmv


MÄNGDRABATT!
Eftersom vi vill att Metalbibeln ska spridas till så många som möjligt får alla som beställer minst 3 ex mängdrabatt. Enstaka exemplar kostar 69 Kr styck (plus porto) och om du beställer minst 3 ex kostar de 40 Kr styck (plus porto). Tanken är att vi kristna ska köpa så många metalbiblar som möjligt som vi sen kan dela ut gratis till ofrälsta runtomkring oss. MetalBibeln kan beställas från http://www.metalbibel.nu

Om du tycker MetalBibeln är ett bra projekt och vill stödja det ekonomiskt kan du sätta in din gåva på plusgiro (fd postgirot) 614 21 05-3. Skriv "till Metal-Bibeln" på inbetalningsblanketten. Genom din gåva gör du det också möjligt att dela ut metalbibeln gratis på metalfestivaler som Sweden Rock.


BE   FÖR   METALBIBELN
Be att Gud ska fylla mig med vishet och inspiration att fortsätta leda arbetet med Metal-Bibeln så att den blir allt det Gud har tänkt. Be att jag ska vara helt öppen för Guds vilja. Be också att Gud ska inspirera och leda Daniel Karlsson och Roul Åkesson med flera så att de kan göra layout, text och rubriker (i kommande upplagor och översättningar) enligt Guds vilja så att utformningen av metalbibeln blir det Gud har tänkt. Be att Gud ska inspirera och leda dem i detta arbete och att hela MetalBibeln ska bli det Gud har tänkt.

Be också för alla andra som jobbar och kommer att jobba med metalbibeln. Be att Gud ska inspirera varje person och fylla alla med vishet att göra allting på bästa sätt. Be att vittnesbörden i metalbibeln ska få tala profetiskt rakt in i Bibelläsarnas situation. Be att Metal-Bibeln ska få bryta många fördomar och öppna upp många ögon så de ser ljuset från evangeliet och blir frälsta. Be också att Gud ska leda oss i kontakt med de rätta personerna som kan översätta metalbibeln till engelska, portugisiska, spanska med flera språk.


FANTASTISK   RESPONS   PÅ   METALBIBELN   PÅ   SRF!
Metalbibeln spreds på Sweden Rock Festival där ca 21 000 hårdrockare var samlade. Vi hade satt upp skyltar om att metalbibeln var gratis och det kom fram massor av folk som ville ha den. De flesta tyckte den var cool och ville absolut ha ett ex av den! Många ville också ha extra ex till vänner och syskon. Några kom till och med fram och tog i hand och tackade för att de fick en metalbibel! Av de som bläddrade i metalbibeln var det endast 10-15% som lade tillbaks den, resterande 85% behöll den och var positiva eller mycket positiva till den. Såg inte heller ett endaste ex slängt på marken, vilket tyder på att folk tyckte den var värdefull.

Vi hade med oss 1700 metalbiblar och de tog slut redan på fredagen! I all hast lyckades vi få dit 400 exemplar till. Men det var sådan rusning efter metalbibeln så att även dessa 400 exemplar tog slut endast 6 timmar senare!! Så totalt delades det ut 2100 metalbiblar under festivalen, vilket innebär att var tionde besökare fick en metalbibel! Sista dagen hade vi inte en bibel kvar att dela ut, men folk fortsatte ändå att komma och fråga efter den och blev jättebesvikna när de fick veta att den var slut. Det var en sådan enorm hunger efter Guds Ord på festivalen! Ett bibelord som stämmer bra in med det vi fick se på Sweden Rock är <Amos 8:11> där det står att Gud kommer sända en hunger efter Guds Ord. Det fick vi verkligen se i praktiken på Sweden Rock!

Sveriges radio (P3) sände också direkt från festivalen och de intervjuade mig om metalbibeln, nyheten om metalbibeln gick på så sätt ut över hela landet! Det coola var också att de ville ha flera exemplar av den att ge bort till lyssnare! Så de fick 10 ex att lotta ut till lyssnarna.

Under den sista festivaldagen hände något riktigt coolt med vädret. Det var kolsvarta ovädersmoln runt hela festivalområdet och det ösregnade och haglade i städerna runtomkring. Men över själva festivalområdet var det helt klart! Tror att det var Gud som höll sin hand över festivalen för att vi var där och spred biblar. Kändes också i atmosfären att Gud var med oss och att det är Han som är den starkare. Atmosfären var överhuvudtaget mycket bättre i år än förra året. Den djävulsfixering och betryck som då fanns på området var nu nästan helt borta.

Medan vi delade ut biblar fick vi också flera djupare samtal om kristen tro. En nyckel till att det gick så bra med satsningen på Sweden Rock var att det var så många som bad för oss. Det kändes starkt att vi hade ett massivt bönestöd i ryggen och jag vill verkligen tacka för alla era förböner. De har betytt enormt mycket! En annan nyckel till framgången är att metalbibeln verkligen relaterade till de som var där. Många som aldrig skulle gett bibeln en chans annars ville absolut ha metalbibeln eftersom den relaterade till dem.

Det gick verkligen fantastiskt bra med satsningen på Sweden Rock och jag vill verkligen tacka Gud för allt som Han gjorde under årets festival. Gud tillhör äran och jag är så tacksam att jag får tjäna Honom och bli till välsignelse för Hans rike.


HALVA   UPPLAGAN   REDAN   SLUT!
Vi tryckte 10 000 exemplar av Metalbibeln och hälften av upplagan har redan gått åt! Förutom att delas ut på Sweden Rock, har den även delats ut på festivalerna Hultsfred och Roskilde samt på Iron Maiden-konserten i Göteborg. Överallt har den fått ett enormt bra mottagande och det känns verkligen helt underbart att det jag jobbat med så länge fått en sådan enorm respons! Gud har även lett det så att det blivit artiklar om metalbibeln i Dagen, Världen Idag samt Metro och det har även varit radiointervjuer med mig om metalbibeln i både P3 och P5. Det är helt enormt vilka dörrar som Gud öppnat!


BE   FÖR   ALLA   SOM   FÅTT   METALBIBELN
Be att Gud ska fortsätta sitt verk i alla som fått en metalbibel. <Jes 55:11, Jer 1:12> Be att den ska läsas flitigt och att Guds Ord ska tala in i mångas situation och leda många till frälsning.


METALBIBELN   PÅ   SWEDISH   METAL   EXPO!
Metalbibeln kommer även spridas på hårdrocksmässan Swedish Metal Expo i Stockholm 26-27 augusti. Be att den ska bli väl mottagen där av många och att den ska få bryta många fördomar. Be också att Gud ska beskydda mig och de andra som kommer vara där och sprida metalbiblar. Be också för Christian Rivel. Under Swedish Metal Expo kommer han medverka i en debatt med bland annat satanister. Be att Gud ska lägga de rätta orden i hans munn.


BÖNESAMLINGEN   PÅ   NYHEM
För nionde året på raken hölls den årliga bönesamlingen under Nyhemsveckan. Vi bad för väckelse i Sveriges metalvärld i allmänhet och för böneämnen som rör detta i synnerhet och de var även personlig förbön för de närvarande banden. Det var en både stark och givande bönesamling med ca 40-50 personer.  AKTUELLA   BÖNEÄMNEN

 • Be för Admonish. Be att deras demo ska bli till stor välsignelse för Guds rike och få hjälpa många till tro på Gud. http://www.admonish.org

 • Be för Heartcry. Be att deras cd Lightmaker ska nå ut till många och få bli till stor välsignelse för Herrens rike. http://listen.to/heartcry

 • Be Crimson Moonlight. Be att deras nya skiva Veil of Remembrance ska få beröra de som lyssnar så att många genom denna cd finner Gud. Be också att den ska få beröra de som lyssnar så att många genom denna cd finner Gud. Be också att den ska bli till välsignelse för många kristna och ge både styrka, tröst och inspiration. Be att skivan ska nå ut till många och bli till stor nytta för Herrens rike. http://www.crimsonmoonlight.com

 • Be för Divinefire. Be att deras video ska bli ett redskap för att nå många med evangeliet. Be också att deras nya skiva Hero ska få beröra många och leda massor av människor till tro och även inspirera många kristna och dra dem närmare Gud. Be också att Gud ska välsigna deras Japan-turné 3-10 oktober. Be att Guds Ord ska få gå ut med kraft och beröra japanerna med evangeliet om vår uppståndne Frälsare. Be att bandet ska fyllas med vishet att både förbereda och genomföra denna turné på bästa sätt så att Guds namn blir ärat. http://www.divinefire.net

 • Be för Narnia. Be att det ska gå bra med mixning och mastring av nya skivan. Be att den ska bli det Gud har tänkt och få hjälpa många till tro, nå ut till många samt bli till uppmuntran och välsignelse för många kristna. Be också att Gud ska leda dem till rätt skivbolag som kan släppa nya skivan i både Europa och Nordamerika & Sydamerika http://www.narniaworld.com

 • Be för Metaltraktaten. Be att många hårdrockare ska bli bevarade i tron och växa andligen genom den. Be att traktaten ska bli till stor nytta för Herrens rike och ge de nyfrälsta en stabil grund att bygga vidare på så att de blir fasta i tron och går starkt med Gud och inte avfaller.

 • Melodiska Metalbandet Harmony håller på att spela in en ny platta. Be att inspelning och mixning ska lyckas väl och att skivan ska bli det Gud har tänkt och att cdn ska bli till stor välsignelse. Be också att Gud ska leda dem till rätt skivbolag. http://www.harmonymetal.net

 • Be för Marcus Olson. Marcus Olson är en goth/metal pastor i Göteborg. Han går runt bland de skumma svart/goth/metal-klubbarna och får vara ett starkt ljus för Jesus på dessa mörka platser. Han har fått leda många till tro och fått bli till stor välsignelse. Be att Gud ska beskydda honom från allt ont och fortsätta att använda honom starkt för att utbreda Guds rike i goth/metal-världen.

 • Be om fler skördearbetare som kan bärga in den stora skörden i Sveriges metalvärld! <Matt 9:37-38>

 • Be för Leviticus. Be att deras cd/dvd "Live At Bobfest 2003" ska få bli till stor välsignelse och vara ett redskap för att hjälpa många till tro och vidare på Herrens vägar. Be också att det ska gå bra med inspelning och mixning av deras nya studioplatta och att skivan blir allt det Gud har tänkt. Be att många genom denna cd ska finna Jesus. http://www.leviticus.se

 • Rivel Records har fått profan distribution via Soundpollution. Be att detta ska leda till att många upptäcker de kristna banden, checkar in texterna och bli frälsta. Be att Gud ska använda dessa skivor på ett mäktigt sätt för att hjälpa många till tro på Jesus. Be också att skivorna ska bli till stor välsignelse och hjälp för alla som redan är frälsta. http://www.rivelrecords.com

 • Be för Veni Domines nya skiva Album of Labour. Be att många via denna cd ska finna Jesus. Be även att många som redan är frälsta ska bli uppbyggda i tron och dras närmare Jesus som en frukt av denna skiva. Be också att inspelningen av deras nya skiva ska bli det Gud har tänkt. Be att den ska få vara ett redskap för att leda många till tro på Gud. Be också att den ska bli till uppmuntran och inspiration för många kristna och dra många närmare Gud. http://www.venidomine.com

 • Be för Endtime Productions och Rivel Records Be att skivorna som de släpper ska nå många ofrälsta och att många som en frukt av detta finner Jesus. Be också för Samuel Durling och Christian Rivel, som leder dessa skivbolag, att dem ska vara öppna för Guds ledning så att dem kan leda skivbolagen vidare dit Gud vill.

 • Fortsätt också be för den kristna Metal - listan Metal Countdown, att den ska bli det som Gud har tänkt och att vi ska få se allt större frukt genom vårt radioarbete. Be att allt fler hårdrockare ska börja lyssna på våra program och också ta till sig budskapet. Fortsätt också be att Jonas, som varit en av producenterna, ska komma tillbaka till tron. Be också att det kristna metal - programmet Metal Radio ska bli det Gud har tänkt. Be att allt fler av våra lyssnare ska vända om till Jesus.

 • Be för Metal For Jesus - sidan och alla andra kristna metal - sidor. Be att många ska bli frälsta som en frukt av vad Gud gör både direkt och indirekt genom dessa sidor.

 • Devotion är en svensk Metaltidning. Be att den ska bli till stor välsignelse och få hjälpa många till tro på Kristus. http://get.to/DevotionHardMusicMagazine

 • Bed för alla kristna som spelar i ofrälsta band. Bed att Gud ska beskydda dem och att de ska få vara ett "salt i föruttnelsen". <Matt 5:13-16> Bed att Gud på detta sätt ska få omvända många band till tjänst för Honom.

 • Be för den kristna rock/metaltidningen Noizegate. Be att den ska bli till stor välsignelse och att många ska finna Jesus genom denna tidning.

 • Be för Narnia, Crimson Moonlight, Divinefire, Pantokrator med flera grupper som står i frontlinjen. Be att Gud ska beskydda dem, använda dem, behålla dem ödmjuka och hjälpa dem att stå emot de frestelser de möter. Ta tid och be för dem, de behöver verkligen vårt eldunderstöd!

 • Be att den svenska kristna metal-distributören Metal Community ska bli det Gud har tänkt och få bli till stor välsignelse för Herrens rike.


GÅ  GÄRNA  ÖVER  TILL  E-MAIL
En praktisk sak som sparar mig både tid och pengar är om fler går över till e-mail så att jag kan skicka ut nyhetsbrevet via e-mail istället. Vill du få nyhetsbreven via e-mail är det bara att du hör av dig och meddelar mig vilken adress du har så skickar jag via e-mail framöver.


T - SHIRT
Prayer Warriors t - shirts finns att köpa för 100 Kr (plus porto) i storlekarna XL, L och M. T-shirten är svart och har Prayer Warriors - logon (romerska soldaten) på framsidan och på baksidan står det "Releasing the mighty power of God!" i röd stil med typ Därför är du alltså msnittet Algerian. Alla pengar som kommer in går oavkortat till Prayer Warriors. Därför är du alltså med och stödjer Prayer Warriors arbete genom att köpa denna t - shirt Vill du beställa den är det bara att sätta in 144 Kr på postgiro 614 21 05-3. Skriv "PW-T-shirt", storlek (XL,L,M) samt din adress på postgiro-blanketten.


HÖR  GÄRNA  AV  DIG  MED  BÖNEÄMNEN & VITTNESBÖRD
Du är alltid välkommen att höra av dig om du har något böneämne, vittnesbörd eller något annat som du vill ta med i kommande nyhetsbrev. Adress, tel och fax och e-mail står längst ned på sidan.

Om du vill stödja Prayer Warriors ekonomiskt kan du använda postgiro 614 21 05 - 3. Skriv "till Prayer Warriors" på blanketten och adressera till mig (Johannes Jonsson).

Nästa nyhetsbrev kommer i höst. Till dess - Keep your focus on JESUS 'n' keep on Rocking For the ROCK!


PRAYER  WARRIORS
Johannes Jonsson
Nederstavägen 1
137 55 Tungelsta

| Huvudsida | Grundbrev | Äldre brev | Medlemskap | Gästbok | T - shirt |