PRAYER  WARRIORS


Matteus  18:19            Nr  3  -  2001


Var hälsade alla warriors i Herrens armé! <2 Tim 2:3-4, Dom 6:12>

Hösten är här. För många är det en mörk, jobbig och dyster tid. Ibland kan det kännas som Höst också i vår liv då vi går igenom riktigt jobbiga perioder. Min bön är att Gud genom detta nyhetsbrev ska tala till dig, uppmuntra dig och hjälpa dig att klara av även de mörkaste stunder.

In His Service
JohannesVI   LEVER   I   EN   OND   VÄRLD
Livet som kristen är inte alltid en dans på rosor. Vi lever i en ond värld med mycket elände och problem. Förr eller senare händer saker, då vi undrar; varför händer detta, och varför händer det mig?? Svaret får vi kanske aldrig. Men oavsett vad vi råkar ut för har vi ett val att göra: antingen låter vi omständigheterna besegra oss och göra oss nedslagna och bittra eller så försöker vi göra det bästa av situationen. Livet blir vad vi gör det till. Vad vi än får möta kan vi ändå göra det bästa av varje situation.


LIVET   ÄR   INTE   ALLTID   RÄTTVIST
Bibeln berättar om flera personer som råkade ut för hemska saker trots att de inte gjort något fel. Ett exempel är Josef. <1 Mos 37, 39-41> Han blev nedkastad i en brunn och sedan såld som slav av sina egna bröder! Det kan inte ha känts något vidare. Men Josef gav inte upp, för han visste att Gud var med honom och skulle hjälpa honom igenom.

När Josef sedan kom till Egypten och hade tjänat hos Faraos hovman Potifar några år blev Potifars hustru hatisk mot Josef, då han inte ville ligga med henne. Sedan anklagade hon honom för försök till våldtäkt och ordnade så att han hamnade i fängelse, trots att han inte hade gjort något som var fel! Men Josef lät sig inte knäckas utan han fortsatte att göra det bästa av situationen.


JOSEF   GAV   INTE   UPP!
Någon tid senare hade två av Josefs medfångar var sin dröm, och Josef uttydde bägge med Guds hjälp. Den ena av hans medfångar var överste munskänken. Han lovade att om det blev som Josef sagt i uttydningen skulle han berätta för Farao om Josef och göra vad han kunde för att hjälpa honom ut ur fängelset. Tre dagar senare blev överste munskänken utsläppt ur fängelset och återfick sin gamla tjänst hos Farao, precis som Josef hade sagt.

Men munskänken glömde fullständigt bort sitt löfte till Josef och sade inte ord om honom till Farao. Man kan ju tänka sig hur Josef kände sig då, såld som slav till ett främmande land, djupt nere i ett kallt, mörkt, fuktigt fängelse och nu dessutom sviken av sin vän! Trots allt detta gav han ändå inte upp, han visste att Gud var med honom trots allt som hade hänt.


GUD   UPPRÄTTADE   JOSEF
Några år senare hade Farao några drömmar, som ingen kunde uttyda. Då kom munskänken ihåg sitt löfte till Josef och berättade för Farao om Josef och tipsade om att han kunde uttyda drömmar. När Farao fick höra detta hämtade han ut Josef från fängelset och Gud gav Josef vishet så att han kunde uttyda Faraos drömmar. Farao blev mycket tacksam och som tack satte han Josef till andreman över riket! Från fängelse till andreman över Egypten, tala om upprättelse!


VALET   ÄR   DITT!
Josef kunde ha valt att bli bitter, deprimerad och anklaga Gud för allt som han varit med om, men han valde att göra det bästa av varje situation och litade på att Gud skulle hjälpa honom igenom. Det vi kan lära oss av detta är att inte låta omständigheterna knäcka oss, för vad vi än möter, kommer ändå Gud att hjälpa oss igenom, för Han är med oss och kommer aldrig att svika oss. <Heb 13:5>

Vi möter alla tuffa perioder i våra liv, frågan är bara om vi låter omständigheterna knäcka oss och göra oss bittra och nedslagna eller om vi litar på att Gud kommer hjälpa oss igenom och därför försöker göra det bästa av situationen. Det är valet vi alla måste göra…BOBFEST   2002
Planeringen inför nästa års Bobfest är i full gång. Banden som är klara är Veni Domine, Seventh Avenue, Extol, Immortal Souls, Soniferous, Sanctifica, Oblivion, Selfmindead och Umbrella. Som vanligt kommer Pastor Bob Beeman att tala och det kommer även bli intressanta seminarier med mera. Bobfest kommer hållas i Linköping 8-10 mars. http://www.bobfest.org


BE   FÖR   BOBFEST!
Vi är helt beroende av ert bönestöd. Be att Bobfest ska bli allt det Herren har tänkt. Be att alla som kommer dit ska få möta Gud, var och en på det sätt de bäst behöver. Be att många ofrälsta ska komma och bli berörda av Gud. Be att alla kristna som kommer dit ska bli uppmuntrade och välsignade och få ny styrka och inspiration att tjäna Herren.


BE   ATT   GUD   SKA   BESKYDDA   HELA   FESTIVALEN                          
Vi har under de tidigare åren fått vara med om att bandmedlemmar, ljudtekniker med flera hastigt insjuknat på ett skumt sätt strax innan festivalen. Vi tror att det är vår lömske fiende djävulen som ligger bakom och använder dessa fula metoder för att försöka hindra festivalen. Men nu är vi trötta på hans fula knep!

Därför tycker jag att vi alla ber att Gud ska hålla sin hand över hela festivalen och beskydda alla bandmedlemmar, alla deltagare, funktionärer, ljud/ljus-tekniker, Pastor Bob, alla seminarietalare och oss arrangörer (Johannes, Olov, Daniel, Samuel, Johan, Christian, Matilda, Mikaela, Lina, Marie) med sitt blods beskydd från allt ont. <2 Mos 12:1-13, 1 Pet 1:18-19> Be också att Gud ska ge oss arrangörer vishet så vi kan arrangera festivalen enligt Herrens vilja. <Jak 1:5> Så håll oss alla i bön och be att Gud ska verka mäktigt genom denna festival för att utbreda sitt underbara rike.  FLER   AKTUELLA   BÖNEÄMNEN

 • Be för Sons of Thunder De har spelat in en video till låten Exalt Him som sänds på TV i Rumänien! Be att Gud ska verka genom den och använda den som ett medel för att i slutändan hjälpa många till tro på Jesus. Sons of Thunder jobbar också hårt med sin nya skiva. Be att den blir allt det Gud har tänkt och att den får hjälpa många till tro, nå ut till många och överhuvudtaget bli till stor välsignelse för Herrens rike.

 • Be för Metaltraktaten. Be att många hårdrockare ska bli bevarade i tron och växa andligen genom den. Be att den ska bli till stor nytta för Herrens rike.

 • Be för Narnias skiva Desert Land samt Wisdom Calls debutskiva. Be att Gud ska göra dem till stor välsignelse.

 • Som jag nämnde i förra nyhetsbrevet har Gud öppnat upp en dörr så att skivorna på CL Music&Publishing nu släpps ända borta i Taiwan och China! Be att Gud ska använda dessa skivor på ett mäktigt sätt för att hjälpa många till tro på Jesus. Be också att skivorna ska bli till stor välsignelse och hjälp för alla som redan är frälsta. http://www.wisdomcall.com

 • Fredrik, sångaren i Veni Domine är nu bättre i sina stämband men fortfarande inte riktigt bra. Be att Gud ska gripa in i hans situation och hela honom fullständigt så att han på nytt kan sjunga till Herrens ära. <2 Mos 15:26, Jes 53:4-5, 1 Pet 2:24> Be också att inspelningen av Veni Domines nya skiva ska gå bra och att den ska bli allt det Gud har tänkt. Be att många via denna cd ska finna Jesus. Be även att många som redan är frälsta ska bli uppbyggda i tron och dras närmare Jesus som en frukt av denna skiva.

 • Be för Sanctifica Be att de ska vara öppna för Guds ledning så deras nya skiva blir allt det Gud har tänkt och får bli till stor välsignelse för Herrens rike.

 • Be för Pantokrator och Pergamon Be att Gud ska använda dessa band och deras nya skivor för att hjälpa många in i Herrens rike. Pergamon är också i stort behov av nya bandmedlemmar. Be att Gud ska leda de rätta personerna i deras väg som både brinner för Jesus, är skickliga musikaliskt samt passar in perfekt i bandet.

 • Be för Endtime Productions och CL Music and Publishing. Be att skivorna som de släpper ska nå många ofrälsta och att många som en frukt av detta finner Jesus. Be också för Samuel Durling och Christian Liljegren, som leder dessa skivbolag, att dem ska vara öppna för Guds ledning så att dem kan leda skivbolagen vidare dit Gud vill.

 • Satellite Metal är ett kristet Metalprogram på Radio i Jönköpingstrakten. Be att de ska nå ut till många och att många ska bli frälsta som en frukt av dessa program. Be också att producenterna ska fyllas med vishet att gå vidare med programmen så de blir allt det som Gud har tänkt.

 • Fortsätt också be för den kristna Metal - listan Metal Countdown, att den ska bli det som Gud har tänkt och att vi ska få se allt större frukt genom vårt radioarbete. Be att allt fler hårdrockare ska börja lyssna på våra program och också ta till sig budskapet. Fortsätt också be att Jonas, som varit en av producenterna, ska komma tillbaka till tron. Be också att det kristna metal - programmet Metal Radio ska bli det Gud har tänkt. Be att allt fler av våra lyssnare ska vända om till Jesus.

 • Whiz Records är ett nystartat skivbolag för kristen metal. Be att Gud använda dem starkt för att utbreda Guds underbara rike. Be att Greger Larsson, Daniel Westlund med flera ska vara vidöppna för Herrens ledning så de kan leda skivbolaget dit Gud vill. http://www.whizrecords.com

 • Be för Metal For Jesus - sidan och alla andra kristna metal - sidor. Be att många ska bli frälsta som en frukt av vad Gud gör både direkt och indirekt genom dessa sidor.

 • Devotion är en ny svensk Metaltidning! Be att den ska bli till stor välsignelse. http://surf.to/DevotionHardMusicMagazine

 • Bed för alla kristna som spelar i ofrälsta band. Bed att Guds ska beskydda dem och att de ska få vara ett "salt i föruttnelsen". <Matt 5:13-16> Bed att Gud på detta sätt ska få omvända många band till tjänst för Honom.

 • Be för den kristna metaltidningen Noizegate. Be att den ska bli till stor välsignelse och att många ska finna Jesus genom denna tidning.

 • Be för Narnia, Crimson Moonlight, Sanctifica med flera grupper som står i frontlinjen. Be att Gud ska beskydda dem, använda dem, behålla dem ödmjuka och hjälpa dem att stå emot de frestelser de möter. Ta tid och be för dem, de behöver verkligen vårt eldunderstöd!

 • Be att den svenska kristna metal-distributören Metal Community ska bli det Gud har tänkt och få bli till stor välsignelse för Herrens rike.
GÅ  GÄRNA  ÖVER  TILL  E-MAIL
En praktisk sak som sparar mig både tid och pengar är om fler går över till e-mail så att jag kan skicka ut nyhetsbrevet via e-mail istället. Vill du få nyhetsbreven via e-mail är det bara att du hör av dig och meddelar mig vilken adress du har så skickar jag via e-mail framöver.


T - SHIRT
Prayer Warriors t - shirts finns att köpa för 100 Kr (plus porto) i storlekarna XL, L och M. T-shirten är svart och har Prayer Warriors - logon (romerska soldaten) på framsidan och på baksidan står det "Releasing the mighty power of God!" i röd stil med typsnittet Algerian. Alla pengar som kommer in går oavkortat till Prayer Warriors. Därför är du alltså med och stödjer Prayer Warriors arbete genom att köpa denna t - shirt Vill du beställa den är det bara att sätta in 140 Kr på postgiro 614 21 05-3. Skriv "PW-T-shirt", storlek (XL,L,M) samt din adress på postgiro-blanketten.


HÖR  GÄRNA  AV  DIG  MED  BÖNEÄMNEN,  VITTNESBÖRD  ETC!
Du är alltid välkommen att höra av dig om du har något böneämne, vittnesbörd eller något annat som du vill ta med i kommande nyhetsbrev. Adress, tel och fax och e-mail står längst ned på sidan.

Om du vill stödja Prayer Warriors ekonomiskt kan du använda postgiro 614 21 05 - 3. Skriv "till Prayer Warriors" på blanketten och adressera till mig (Johannes Jonsson).

Nästa nyhetsbrev kommer i Höst Till dess - Keep your focus on JESUS 'n' keep on Rocking 4 the ROCK!


PRAYER  WARRIORS
Johannes Jonsson
Nederstavägen 1
137 55 Tungelsta

| Huvudsida | Grundbrev | Äldre brev | Medlemskap | Gästbok | T - shirt |