PRAYER  WARRIORS


Matteus  18:19            Nr  3  -  2003


Var hälsade alla warriors i Herrens armé! <2 Tim 2:3-4, Dom 6:12> Detta nyhetsbrev är ett jubileumsnummer eftersom det nu är 10 år sedan Prayer Warriors bildades!

Undervisningen handlar denna gång om Bibeln och dess "gömda" skatter.

Ha en underbar höst/vinter och Gud välsigne dig!

In His Service
JohannesPRAYER   WARRIORS  -  10 ÅR!
Det är nu tio år sedan Prayer Warriors startades igång. Känns helt enormt att bönekedjan varit igång i 10 år! En del av er har varit med ända sedan starten medan andra kommit med senare. Eftersom många ej varit med från starten tänkte jag berätta lite om varför bönekedjan startades igång och lite historik om vad som hänt under åren…


HUR   DET   HELA   STARTADE…
Prayer Warriors startades igång framförallt för att jag kände att det behövdes något gemensamt att samlas kring. Vi är ju alla utspridda över landet men genom bön kan vi knytas samman och när vi ber tillsammans blir det mycket kraftfullt. Det blir överhuvudtaget mycket starkare när vi jobbar tillsammans. Vi måste helt enkelt jobba tillsammans om vi ska se väckelse bryta fram i metalvärlden! Bibelordet Matteus 18:19 som Prayer Warriors bygger på säger att när vi kommer överens och ber ska Gud höra våra böner och ge oss bönesvar. Det är ju därför vi ber i PW för ju fler som är överens och ber desto kraftfullare blir det. En fantastisk sak med bön är ju också att den är gränslös, därför kan vi be tillsammans vare sig vi bor i Malmö, Stockholm eller Jokkmokk.

Ett annat av huvudsyftena för Prayer Warriors är också att uppmuntra och leda alla er medlemmar in i en djupare gemenskap med Kristus och hjälpa er vidare in i den plan Gud har för er. Min bön och förhoppning är att undervisningen i nyhetsbreven får tala in i er situation och hjälpa er närmare Kristus.


LITE   HISTORIK
Vad har då Prayer Warriors fått betyda under dessa år? Jo, en hel del. Något som jag märkt tydligt är att Gud under dessa tio år förlöst en ande av kreativitet och rest upp massor av kristna metalband i Sverige. Dessutom har två skivbolag för kristen metal (Rivel Records & Endtime Productions) startats upp samt kristna metalfestivalen Bobfest m m. Detta tror jag helt klart är ett svar på våra böner.

Dessutom har vi fått se en hel del bönesvar, varav det absolut mäktigaste är Steve Rowes (Mortification-sångarens) helande. Han var dödssjuk i cancer men Gud helade honom som svar på de böner vi och många andra bad. Amen! Vi har bland annat också bett specifikt att Gud ska leda de rätta bandmedlemmarna till olika kristna metalband och som svar på våra böner har Gud också lett de rätta personerna till banden.

Sedan är jag fullständigt övertygad om att många som en direkt och indirekt frukt av våra böner blivit frälsta. Gud har gjort mycket genom våra böner och allt får vi inte veta förrän vi kommer till himlen. Sist men inte minst har undervisningen i nyhetsbreven fått hjälpa många närmare Gud och vidare på vägen in i sin kallelse.


VI   SIKTAR   FRAMÅT!
Mycket har hänt under dessa tio år men mycket är också kvar att göra. Behovet av bön är starkare än nån'sin och visionen för Prayer Warriors står alltjämt fast. Visst har det hänt mycket underbart under dessa tio år, men nu gäller det att vi satsar framåt, för det bästa ligger framför! Gud kommer göra storverk framöver i metal-världen och jag är övertygad om att våra böner kommer vara en viktig del i det.


BIBELN  =  EN   SKATTKISTA
Bibeln är en riktig skattkista att ösa ur och den innehåller enormt mycket bra saker. Det bästa av allt är att den är Guds brev till oss, var och en. Guds Ord dvs Bibeln är både levande och verksamt och talar till oss idag. <Heb 4:12>


BIBELNS   LÖFTEN   GÄLLER   IDAG!
Bibelns löften är inte något svammel utan det är något vi kan lita på och hålla fast vid, för Bibeln säger ju att himmel och jord ska förgå men det Gud har sagt, det består. <Luk 21:33> Det håller alltid att lita på Gud och på det Gud har sagt. Guds Ord är till och med säkrare än marken vi står på för Gud kommer inte ljuga för Han står fast vid sitt Ord.

Det finns massor av löften i Bibeln. Löftena är ingen utfyllnad utan de står där för vår skull! Det är inte tomma ord utan det är löften som gäller oss idag. Därför gäller det att till sig Guds löften och inte försumma dem.


VAD   BIBELN   SÄGER   OM   DIG
Många kristna har en felaktig bild av sig själva vilket gör att de har svårt att mogna i tron och växa andligen. Den rätta bilden av vilka vi är får vi i Bibeln och jag kan verkligen rekommendera att du tar dig tid och studerar bibelställena nedan. De kommer ge dig en större förståelse av din identitet i Kristus. <Joh 1:12, Joh 15:15, Rom 5:1, 1 Kor 6:17, 1 Kor 6:19-20, 1 Kor 12:27, Ef 1:5, Kol 1:14, Rom 8:1-2, Rom 8:28, Rom 8:35-39, 2 Kor 1:21-22, Kol 3:3, Fil 3:20, 2 Tim 1:7, Matt 5:13-14, Joh 15:5, Joh 15:16, 1 Kor 3:16, 2 Kor 6:1, Ef 2:6, Ef 2:10, Ef 3:12, Fil 4:13, Rom 6:18, Rom 8:17, Heb 3:14, Gal 2:19-20, Ef 1:3>


BÖNESAMLINGEN   PÅ   NYHEM
För sjunde året på raken hölls den årliga bönesamlingen under Nyhemsveckan! Vi var ca 35-40 personer som bad tillsammans. Bönesamlingen var oerhört stark och givande och den klart starkaste bönesamlingen hittills! Vi bad för väckelse i Sveriges metalvärld i allmänhet och för böneämnen som rör detta i synnerhet och det var även personlig förbön för de närvarande banden. Var gärna med nästa år.


BE   FÖR   CHRISTIAN   RIVEL!
Christian Rivel från Narnia och Rivel Records har blivit hårt attackerad den senaste tiden. Det är ett slag vi är inblandade i mot mörkrets makter och Christian står i en av frontpositionerna. Därför har han också blivit hårt attackerad av mörkrets makter. Något djävulsdyrkare och ockultister använder sig mycket av är förbannelser. Christian har den senaste tiden känt sig hårt attackerad i sitt sinne vilket tidvis gjort honom deprimerad och missmodig och ibland har han känt det som om ett stort mörker kommit över honom. Detta har ofta hänt efter det att Gud har använt honom på ett starkt sätt.

Därför behöver han extra uppbackning i bön av oss! Låt oss därför be i Jesu namn att de förbannelser som riktats mot Christian ska falla till marken och inte kunna skada honom på något sätt. <Jes 54:17> Gud är den starkare och satan är en loser och när vi går emot honom i Jesu namn måste han ge vika! <Matt 28:18, Fil 2:9-11> Låt oss därför hålla Christian i bön och beskydda honom med våra böner.


BOBFEST   2004
Bobfest kommer gå av stapeln 5-7 mars 2004 i Linköping. Be att den ska bli allt det Gud har tänkt och att alla som kommer dit ska få möta Gud. Be också att Gud ska fylla oss arrangörer med vishet att göra allt på bästa sätt enligt Herrens vilja så att Guds namn blir ärat. www.bobfest.org


HJÄLP   GÄRNA   TILL   MED   METALBIBELN!
Arbetet med MetalBibeln går vidare och det kommer in fler och fler vittnesbörd. Om du har idéer eller vill hjälpa till är det bara att du hör av dig tilljohannes@prayerwarriors.se

Om du vill vara med och sponsra detta viktiga projekt ekonomiskt kan du sätta in din gåva på mitt postgirokonto 614 21 05-3. Skriv "till Metal-Bibeln" på postgiroblanketten.


BE   FÖR   METALBIBELN
Det behövs mycket bön för att detta projekt ska gå i hamn. Be att Gud ska fylla mig med vishet och inspiration att leda arbetet med Metal-Bibeln så att den blir allt det Gud har tänkt. Be att jag ska vara helt öppen för Guds vilja. Be också för alla andra som kommer att medverka i detta arbete. Be att Gud ska inspirera varje person och fylla alla med vishet att göra allting på bästa sätt.

Be att de som skriver vittnesbörd ska ha ett vidöppet sinne för Gud och att det de skriver ska få tala profetiskt rakt in i Bibelläsarnas situation. Be att Metal-Bibeln ska få bryta många fördomar och öppna upp många ögon så de ser ljuset från evangeliet och blir frälsta. Be också att varje krona som behövs för att trycka Biblarna ska komma in.  AKTUELLA   BÖNEÄMNEN

 • Be för Sons of Thunder skiva "Circus of Power", Crimson Moonlights platta "The Covenant Progress" och Pantokrators skiva "Blod". Be att Gud ska verka mäktigt genom dessa skivor och använda dem för att hjälpa många till tro samt bli till uppmuntran och välsignelse för alla som redan är frälsta. Be att dessa plattor ska nå ut till många och överhuvudtaget bli till stor nytta för Herrens rike.

 • Be för Narnia. Be att deras cd The Great Fall ska få hjälpa många till tro, nå ut till många samt bli till uppmuntran och välsignelse för de som redan är frälsta. En live-cd/dvd är även på gång. Be att den ska bli allt det Gud har tänkt och att den ska få bli till stor välsignelse. http://www.narniaworld.com

 • Be för Metaltraktaten. Be att många hårdrockare ska bli bevarade i tron och växa andligen genom den. Be att den ska bli till stor nytta för Herrens rike. (Hör av dig om du vill beställa något ex av den och ge till någon nyfrälst metalhead i din närhet.)

 • Melodiska Metalbandet Harmony har släppt sin debutskiva. Be att den ska få hjälpa många både till tro och vidare på Herrens vägar. http://www.harmonymetal.net

 • Be för Laudamus. Be att Laudamus nya cd Lost In Vain ska få hjälpa många till tro samt bli till välsignelse och inspiration för alla som redan funnit Jesus. http://www.laudamus.se

 • Be för Marcus Olson. Marcus Olson är en goth/metal pastor i Göteborg. Han går runt bland de skumma svart/goth/metal-klubbarna och får vara ett starkt ljus för Jesus på dessa mörka platser. Han har fått leda många till tro och fått bli till stor välsignelse. Be att Gud ska beskydda honom från allt ont och fortsätta att använda honom starkt för att utbreda Guds rike i goth/metal-världen.

 • Be för Leviticus. Be att deras live-cd "Live at Bobfest 2003" ska få bli till stor välsignelse och vara ett redskap för att hjälpa många till tro och vidare på Herrens vägar. Be också att mixningen av deras nya studioplatta ska bli bra och att skivan blir allt det Gud har tänkt. Be att många genom denna cd ska finna Jesus. http://www.leviticus.se

 • Be för Rivel Records Rivel Records har nu fått profan distribution via Soundpollution! Be att detta ska leda till att många upptäcker de kristna banden, checkar in texterna och bli frälsta. Be att Gud ska använda dessa skivor på ett mäktigt sätt för att hjälpa många till tro på Jesus. Be också att skivorna ska bli till stor välsignelse och hjälp för alla som redan är frälsta. http://www.rivelrecords.com

 • Be för Veni Domines nya skiva. Be att många via denna cd ska finna Jesus. Be även att många som redan är frälsta ska bli uppbyggda i tron och dras närmare Jesus som en frukt av denna skiva. Be också i Jesu namn att trasslet med deras skivbolag ska lösa sig så att deras nya platta kan släppas. http://www.venidomine.com

 • Be för Endtime Productions och Rivel Records Be att skivorna som de släpper ska nå många ofrälsta och att många som en frukt av detta finner Jesus. Be också för Samuel Durling och Christian Rivel, som leder dessa skivbolag, att dem ska vara öppna för Guds ledning så att dem kan leda skivbolagen vidare dit Gud vill.

 • Fortsätt också be för den kristna Metal - listan Metal Countdown, att den ska bli det som Gud har tänkt och att vi ska få se allt större frukt genom vårt radioarbete. Be att allt fler hårdrockare ska börja lyssna på våra program och också ta till sig budskapet. Fortsätt också be att Jonas, som varit en av producenterna, ska komma tillbaka till tron. Be också att det kristna metal - programmet Metal Radio ska bli det Gud har tänkt. Be att allt fler av våra lyssnare ska vända om till Jesus.

 • Be för Metal For Jesus - sidan och alla andra kristna metal - sidor. Be att många ska bli frälsta som en frukt av vad Gud gör både direkt och indirekt genom dessa sidor.

 • Devotion är en svensk Metaltidning. Be att den ska bli till stor välsignelse och få hjälpa många till tro på Kristus. http://get.to/DevotionHardMusicMagazine

 • Bed för alla kristna som spelar i ofrälsta band. Bed att Gud ska beskydda dem och att de ska få vara ett "salt i föruttnelsen". <Matt 5:13-16> Bed att Gud på detta sätt ska få omvända många band till tjänst för Honom.

 • Be för den kristna rock/metaltidningen Noizegate. Be att den ska bli till stor välsignelse och att många ska finna Jesus genom denna tidning.

 • Be för Narnia, Crimson Moonlight, Sanctifica med flera grupper som står i frontlinjen. Be att Gud ska beskydda dem, använda dem, behålla dem ödmjuka och hjälpa dem att stå emot de frestelser de möter. Ta tid och be för dem, de behöver verkligen vårt eldunderstöd!

 • Be att den svenska kristna metal-distributören Metal Community ska bli det Gud har tänkt och få bli till stor välsignelse för Herrens rike.


T - SHIRT
Prayer Warriors t - shirts finns att köpa för 100 Kr (plus porto) i storlekarna XL, L och M. T-shirten är svart och har Prayer Warriors - logon (romerska soldaten) på framsidan och på baksidan står det "Releasing the mighty power of God!" i röd stil med typsnittet Algerian. Alla pengar som kommer in går oavkortat till Prayer Warriors.

Därför är du alltså med och stödjer Prayer Warriors arbete genom att köpa denna t - shirt Vill du beställa den är det bara att sätta in 140 Kr på postgiro 614 21 05-3. Skriv "PW-T-shirt", storlek (XL,L,M) samt din adress på postgiro-blanketten.


PRAYERWARRIORS.SE
Lagom till 10-årsjubileét har Gud har öppnat upp en möjlighet så att jag lyckats få tag i en se-domän! Den nya adressen till Prayer Warriors-sidan är www.prayerwarriors.se


HÖR  GÄRNA  AV  DIG  MED  BÖNEÄMNEN & VITTNESBÖRD
Du är alltid välkommen att höra av dig om du har något böneämne, vittnesbörd eller något annat som du vill ta med i kommande nyhetsbrev. Adress, tel och fax och e-mail står längst ned på sidan.

Om du vill stödja Prayer Warriors ekonomiskt kan du använda postgiro 614 21 05 - 3. Skriv "till Prayer Warriors" på blanketten och adressera till mig (Johannes Jonsson).

Nästa nyhetsbrev kommer i februari (preliminärt) Till dess - Keep your focus on JESUS 'n' keep on Rocking 4 the ROCK!


PRAYER  WARRIORS
Johannes Jonsson
Nederstavägen 1
137 55 Tungelsta

| Huvudsida | Grundbrev | Äldre brev | Medlemskap | Gästbok | T - shirt |